News

Cum va fi vremea până la finalul lunii iulie. Ce anunță prognoza meteo pentru începutul lunii august

08.07.2019 | 12:08
Cum va fi vremea pana la finalul lunii iulie Ce anunta prognoza meteo pentru inceputul lunii august

ANM a oferit primele date privind prognoza meteo pentru august. Meteorologii anunță vreme instabilă până la finalul lunii iulie și nici începutul lunii august nu va fi unul în notă obișnuită. Valorile termice vor coborî în următoarele zile, iar fenomene precum furtunile cu aspect tornadic și vijeliile cu grindină nu vor mai reprezenta o surpriză.

Primele date privind prognoza meteo pentru august. Cum va începe a opta lună din an din punct de vedere termic

Regimul pluviometric va fi excedentar mai ales la începutul lui august. Temperaturile vor coborî cu 5 până la 10 grade în perioada următoare în special în nord-estul și estul teritoriului. Prognoza meteo pentru august se anunță furtunoasă doar în zonele de deal și de munte, însă în restul țării, preț de câteva zile, ploile se vor restrânge spre deloc.

Între 15 și 22 iulie temperatura va coborî sub normalul acestei perioade. Vom avea temperaturi cuprinse în timpul zilei între 22 și 28 de grade Celsius, iar în multe zone precum sudul și sud-estul țării, unde în luna lui Cuptor temperatura se menținea la 30 de grade, vom avea zile ceva mai răcoroase.

prognoza meteo august 2019
Temperaturile la începutul lui august vor fi normale pentru această lună. Sursa foto: Wikipedia

Avertizările de tip now-casting nu sunt incluse în prognoză

Cantitățile de precipitații pentru perioada prognozată vor fi normale pentru această perioadă. În săptămâna 22-29 iulie, temperaturile vor crește simțitor și se vor încadra în normalul perioadei. Așadar, există șanse foarte mari ca pe final de iulie să ne confruntăm cu noi episoade de caniculă, conform datelor estimative ale ANM.

Pentru intervalul 29 iulie-5 august, meteorologii anunță vreme extrem de călduroasă. Este perioada în care precipitațiile vor fi mai slabe în special în sudul, sud-vestul și sud-estul țării. Pentru centru, vest, nord-vest, nord și nord-est, regimul pluviometric se va apropia de normal. Este important de precizat că această prognoză meteo este una pur estimativă și că nu cuprinde avertizările de tip now-casting.

Tocmai de aceea, specialiștii spun că episoade de vreme severă se pot produce oricând, căci masele de aer circulă imprevizibil, iar codurile de furtuni nu pot fi emise de acum pentru următoarele trei săptămâni.