News

Cum va fi vremea până sâmbătă. Meteorologii ANM anunță ploi și lapoviță. Cele mai afectate zone

17.04.2019 | 10:10
Cum va fi vremea pana sambata Meteorologii ANM anunta ploi si lapovita Cele mai afectate zone

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cum va fi vremea până sâmbătă. Experții prevestesc ploi și lapoviță îndeosebi miercuri. De asemenea, în zona Orientalilor va ninge, iar în prima parte a zilei, în Maramureș, Transilvania și Bucovina, unde se vor semnala și condiții de lapoviță.

Meteorologii ANM anunță cum va fi vremea până sâmbătă

De altfel, vremea rămâne rece pentru acest moment al anului. În depresiuni se anunță 8 grade Celsius și 16 grade Celsius în vest și dus-vest. În Bărăgan și Dobrogea se anunță nori și ploi, însă temperaturile urcă, dar doar până la 14 grade Celsius în zona Bărăganului.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, atmosfeta va fi închisă, iar pe suprafețe mari vor veni ploi. Cu toate acestea, la amiază se încălzește ușor, iar media temperaturilor va fi de 11…12 grade Celsius. În nordul Modovei și în Bucovina, se pot număra mulți nori pe cer, care vor fi însoțiți și de ploie.

Cum va fi vremea până sâmbătă. Meteorologii ANM anunță ploi și lapoviță. Cele mai afectate zone
Experții prevestesc ploi și lapoviță îndeosebi miercuri

Experții meteo anunță ploi și lapoviță

În Bucovina se semnalează și condiții de lapoviță, iar la munte va ninge. Maximele termice vor fi cuprinse între 9 și 12 grade Celsius. Totodată, mulți nori pe cer se vor regăsi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, unde se vor semnala și precipitații mixte în prima partea a zilei.

  • Joi, 18 aprilie, se anunță ploi pe suprafețe mari în zonele sudice, estice, dar și parțial în centru. La munte se anunță lapoviță, în schimb în vest se arată soarele.
  • Vineri se anunță ploi pe arii restrânse în sudul, esteul, dar și centrul țării.
  • Sâmbătă, se anunță picuri în sud și est, iar la munte va fi lapoviță, vânt puternic în est, sud-est, dar și la munte.
  • În București, astăzi, 17 aprilie, avem atmosferă închisă, picuri de ploaie când și când, dar și puțină răcoare, maxima zilei ajungând la doar 14 grade Celsius.
Tags: