News

Cum va fi vremea pe 12 august 2021. Temperaturile ajung la 37 de grade Celsius

Vremea va fi în continuare călduroasă mai ales în sud și în sud-vestul României. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius.
12.08.2021 | 00:06
Cum va fi vremea pe 12 august 2021 Temperaturile ajung la 37 de grade Celsius
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 12 august 2021. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius. Meteorologii ne avertizează că în următoarele zile temperaturile vor crește și vor depăși 41 de grade Celsius.

Vremea va fi mai călduroasă în sud-vestul și sudul țării, iar disconfortul termic va fi destul de ridicat.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea pe 12 august 2021. Temperaturile ajung la 37 de grade Celsius

Vremea se menține în continuare extrem de călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară, în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Și în regiunile sudice ar putea avea loc averse și descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului.

Joi temperaturile maxime sunt cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei și 36, 37 de grade în sudul și vestul Olteniei. Valorile minime se vor situa între 9 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral. În unele zone ar putea să se înregistreze și ceață.

ADVERTISEMENT

În București vremea rămâne foarte caldă, iar maxima se va situa în jurul a 32 de grade.

Temperatura minimă va fi de 18-20 de grade. Vor exista înnorări accentuate, după-amiaza și seara. Vor fi și condiții pentru averse și descărcări electrice.

Cum va fi vremea pe litoral

Temperaturile maxime pe litoral vor fi cuprinse între 27 și 30 de grade. Cele minime între 20 și 22 de grade. Cerul va fi senin dimineața și vântul va sufla slab. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24…26 de grade.

ADVERTISEMENT

La multe în mai multe zone va ploua. Vor avea loc și descărcări electrice și intensificări ale vântului în zona Carpaților Orientali și Meridionali. În restul zonelor cerul va fi variabil și ar putea avea loc averse. Temperaturile ar putea scădea ușor în mai multe zone montane.

Cum poți să te răcorești

Specialiștii au mai multe sfaturi pentru a vă ajuta să vă răcoriți în zilele extrem de călduroase.

ADVERTISEMENT
  • purtați haine umede
  • băgați-vă mâinile într-o chiuvetă sau găleată cu apă rece
  • puneți un ventilator lângă fereastră
  • este indicat ca în aceste zile să mâncați picant, așa vă veți răcori

 

  • purtați haine cât mai lejere
  • faceți cât mai multe dușuri călduțe
  • folosiți un evantai pentru a vă răcori fața
ADVERTISEMENT
Tags: