News

Prognoza meteo de alegeri. Cum va fi vremea duminică, 6 Decembrie, în ziua alegerilor parlamentare și cum ar putea afecta prezența la vot

06.12.2020 | 07:35
Prognoza meteo de alegeri Cum va fi vremea duminica 6 Decembrie in ziua alegerilor parlamentare si cum ar putea afecta prezenta la vot
ADVERTISEMENT

Chiar dacă partidele politice îndeamnă cetățenii români să se prezinte în număr cât mai mare la urne pentru a alege noua componență a Parlamentului, există riscul să asistăm la surprize uriașe. Nu de alta, dar experiența scrutinelor precedente ne-a învățat că oamenii au tendința să rămână acasă dacă vremea se dovedește a fi potrivnică.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, pe 6 decembrie vom avea parte de valori termice neobișnuit de mari pentru intervalul în care ne aflăm, dar sunt semnalate înnorări persistente și cantități însemnate de precipitații în cea mai mare parte a teritoriului.

ADVERTISEMENT

În zona montană vor predomina ninsorile, iar în Dealurile Subcarpatice vor apărea precipitații mixte, în special pe timpul nopții, când se va resimți și o ușoară răcire a vremii. De asemenea, la primele ore ale dimineții pot apărea condiții de ceață.

Vreme ploioasă în ziua alegerilor parlamentare. Va influența prezența la vot?

În regiunile estice, sudice, sud-vestice, precum și în cele montane, vremea va fi închisă cu înnorări persistente și ploi pe arii restrânse, în special în Banat și Oltenia, unde se pot cumula cantități de apă mai însemnate.

ADVERTISEMENT

În restul teritoriului, răcirea vremii se va resimți cu precădere pe timpul nopții, când cerul va fi variabil, cu posibile precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță pe arii restrânse. De asemenea, izolat se pot semnala condiții pentru polei.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar mai susținute la munte, cu rafale de peste 80-100 km/h în Carpații Meridionali și peste 55-65 km/h în sudul Banatului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius, cu posibile scăderi în Moldova. Minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 6 grade.

În Capitală, meteorologii anunță cer temporar noros în ziua alegerilor parlamentare, cu o maximă de 8 grade Celsius. Totodată, vântul va sufla cu o viteză de până la 24 de km/h, în timp ce umiditatea va atinge pragul de 88%.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi temporar noros și în Iași, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 18 km/h. Cât despre valorile termice, acestea se vor situa între -2 și 3 grade Celsius, în timp ce umiditatea va ajunge la 78%.

Și pe litoral vom avea parte de vreme mohorâtă, cu cer predominant noros pe toată durata zilei în care românii sunt chemați la urne să aleagă noua componență a Parlamentului. Vântul va sufla cu o viteză de 21 km/h, iar mercurul din termometre va indica valori cuprinse între 7 și 9 grade Celsius. De asemenea, umiditatea va atinge pragul de 80%.

În Cluj Napoca se anunță o vreme ceva mai prietenoasă față de restul teritoriului, cu cer parțial noros și vânt care va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 19 km/h. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor încadra între 2 și 8 grade Celsius, iar umiditatea va ajunge la 86%.

În Brașov, cerul va fi parțial noros, cu șanse minime de apariție a precipitațiilor, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 13 km/h. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor situa între 1 și 7 grade Celsius. De asemenea, umiditatea va atinge pragul de 81%.

ADVERTISEMENT