ADVERTISEMENT
News

Cum va rezolva Nicușor Dan problema furnizării apei calde în București

Autor: Adrian Baciu | 29.09.2020 | 07:38
Cum va rezolva Nicușor Dan problema furnizării apei calde în București
Cum va rezolva Nicușor Dan problema furnizării apei calde în București. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Problema furnizării apei calde în București, un subiect extrem de utilizat în campanie, a fost abordat de Nicușor Dan încă din prima zi de după alegerile locale.

ADVERTISEMENT

La 24 de ore după ce a învins-o pe Gabriela Firea pentru postul de edil în Capitală, noul primar ales a dezvăluit că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte foarte multe” care vor apărea, în timpul iernii.

Nicușor Dan este realist și spune că, până la debutul sezonului rece va fi imposibil să demareze lucrările de îmbunătățire a sistemului de conducte.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan anunță cum va rezolva problema furnizării apei calde în București

La prima sa ieșire publică la o emisiune de televiziune, eveniment petrecut chiar luni, 28 septembrie, Nicușor Dan a anunțat că mandatul său va începe pe data de 10 octombrie, iar din acea zi va face tot ce îi stă în puteri pentru a rezolva această problemă majoră reprezentantă de lipsa apei calde.

Noul primar al Capitalei i-a asigurat pe toți cetățenii că va detecta și va rezolva cu prioritate avariile care vor apărea, până la primăvară, atunci când se va demara o acțiune de înlocuire a țevilor.

ADVERTISEMENT

“Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta.

Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecție a avariilor.

ADVERTISEMENT

Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, și asta e ce pot să promit acum”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.

Nicușor Dan anunță și prima demitere din primărie

Întrebat în legătură cu prima sa măsură pe care o va lua după ce se va instala oficial pe tronul de primar al Bucureștiului, Nicușor a spus că aceasta va fi reprezentată de o destutuire.

ADVERTISEMENT

”Demiterea directorului Direcției Juridice. Bineînțeles că, în prima zi, trebuie să începi să ai acea situație financiară, pentru că te vei trezi că n-au oamenii bani să își ia salariile, da, că nu mai sunt bani în conturi.

Tu, ca șef de instituție, trebuie să te asiguri de funcționarea financiară a instituției. Trebuie să evaluăm, pentru că avem această oportunitate extraordinară de fonduri europene, să vedem cât de bun este compartimentul pentru fonduri europene. Înțeleg că sunt niște specialiști acolo.”, a mai spus noul general la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!