Sporturi

Cum văd nemţii traseul Simonei Halep în 2021. “S-a întors la sută la sută!”

29.12.2020 | 13:45
Cum vad nemtii traseul Simonei Halep in 2021 Sa intors la suta la suta
ADVERTISEMENT

2020 nu a fost deloc un an rău pentru Simona Halep, în ciuda izbucnirii pandemiei de coronavirus care a blocat luni de zile desfăşurarea turneelor de tenis şi care a schimbat radical sistemul de desfăşurare al competiţiilor, după reluarea acestora.

Deşi nu a reuşit să îşi mai treacă în palmares o altă izbândă la un turneu de Grand Slam Simona Halep s-a numărat printre protagonistele circuitului feminin, văduvit anul acesta de celebrul turneu de Grand Slam de la Wimbledon, unde românca triumfase în urmă cu un sezon.

ADVERTISEMENT

Simona are trei succese la turnee importante şi un palmares excelent, 23 de victorii şi numai trei înfrângeri, impunându-se pe zgura de la Praga şi Roma şi în turneul de la Dubai.

Germanii cred într-un 2021 plin de succese pentru Simona Halep

Singurele jucătoare care se pot lăuda cu cu succese în faţa Simonei sunt bielorusa Aryna Sabalenka, în sferturi, la Adelaide, iberica Garbine Muguruza, semifinala Australian Open şi neaşteptat poloneza Iga Swiatek, în optimi la Roland Garros, aceasta dând marea lovitură prin câştigarea turneului.

ADVERTISEMENT

Analizând prestaţiile Simonei Halep în 2020 jurnaliştii germani de la publicaţia Tennis Net sunt convinşi că va urma un an 2021 foarte bun pentru jucătoarea româncă şi că aceasta se va bate pentru câştigarea altor turnee de Grand Slam. Şi nu sunt singurii care au această previziune.

O poate detrona pe australianca Ashleigh Barty, liderul mondial

„Simona Halep s-a întors la 100% și este gata să o detroneze pe Ashleigh Barty, să obțină alte Grand Slam-uri în sezonul următor și să adauge mai multe titluri în palmaresul său”. O previziune extrem de optimistă asupra parcursului numărului 2 mondial.

ADVERTISEMENT

La 28 de ani Simona Halep recunoştea că încă simte acea plăcere dintotdeauna de a intra pe teren pentru a câştiga indiferent ce adversară are în faţă şi că va continua să joace atâta timp cât va păstra această stare de spirit, dar că va pune punct imediat ce motivaţia nu va mai fi aceeaşi.

Simona are două Grand-Slam-uri şi trei finale pierdute

Ea recunoaşte că doreşte să mărească numărul victoriilor în turneele de Grand Slam, după succesele de la Paris din 2018 şi Wimbledon 2019, după ce a pierdut alte trei finale, în 2014 şi 2017 la Roland Garros, la Maria Şarapova, respectiv Jelena Ostapenko şi în 2018 la Australian Open, în faţa danezei Caroline Wozniacki.

ADVERTISEMENT

Făcând echipă cu unul dintre cei mai bun antrenori de tenis din lume, australian Darren Cahill, Simona este extrem de optimistă că îşi va putea atinge aceste obiective şi că va mări numărul turneelor de Grand Slam câştigate, care, din punctul ei de vedere, reprezintă chintesenţa valorii jucătorilor şi jucătoarelor.

ADVERTISEMENT