News

Cum văd USR și PSD demersurile AUR de a-l suspenda pe Klaus Iohannis: ”Actualul președinte a încălcat Constituția cum n-a făcut-o nimeni până acum”

USR și PSD au reacționat după ce AUR a anunțat public demersuri privind suspendarea președintelui Klaus Iohannis.
01.11.2021 | 16:10
Cum vad USR si PSD demersurile AUR de al suspenda pe Klaus Iohannis Actualul presedinte a incalcat Constitutia cum na facuto nimeni pana acum
ADVERTISEMENT

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), prin vocea co-liderului său George Simion a anunțat, luni, că va strânge semnături pentru a iniţia procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

La câteva ore după acest anunț a venit și o primă reacție din partea PSD și AUR, partide de care ar depinde succesul unui astfel de demers.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, președintele USR, și Robert Cazanciuc, senator PSD, consideră că rezolvarea crizei politice guvernamentale este prioritară în acest moment. Cu toate acestea, social-democratul admite că ”actualul președinte al României a încălcat Constituția cum nu a făcut-o nimeni până acum”.

USR și PSD, reacții privind demersurile AUR de a-l suspenda pe Klaus Iohannis

Proaspătul lider al USR, Dacian Cioloș, apreciază că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu reprezintă o soluţie la criza actuală. ”Suspendarea preşedintelui acum nu e o soluţie. Nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei prin care acum trecem”.

ADVERTISEMENT

Fostul premier al României a subliniat că în acest moment România are nevoie de un guvern, ”nu de o altă criză” care să se adauge celor existente (economice și sanitare).

”România are nevoie acum de un Guvern. România nu are nevoie acum de o altă criză care să se adauge la celelalte. Din punctul nostru de vedere, suspendarea președintelui acum nu este o soluție.

ADVERTISEMENT

AUR nu face decât să alimenteze aceste crize. Nu vedem ce ar aduce pentru rezolvarea crizei. Noi cerem asumarea responsabilității PNL să ne spună ce vor de viața politică. Să ne spună PNL și președintele. Florin Cîțu sper că a înțeles că a picat și acum soluția e refacerea coaliției în jurul unui guvern care să își asume reforme și să scoată țara din criză.

Asta e opțiunea USR. Avem nevoie de parteneri care să își asume. Asta ne dorim în următoarele săptămâni: să rezolvăm crize, nu să declanșăm crize”, a spus Cioloș la Digi24.

ADVERTISEMENT

Senator PSD: ”Iohannis a încălcat Constituția cum nu a făcut-o nimeni până acum”

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, consideră că niciun alt președinte al României nu a încălcat Constituția atât de mult cât a făcut-o Klaus Iohannis.

În ciuda acestui aspect, social-democrații nu au discutat încă despre ideea suspendării actualului lider de la Cotroceni.

”Actualul președinte al României a încălcat Constituția cum nu a făcut-o nimeni până acum. Asta nu înseamnă că românii sunt interesați acum de suspendarea președintelui. În momentul de față, președintele României, dacă vrea să dovedească că-i pasă de poporul român, trebuie să rezolve criza politică. Nu ar fi trebuit să-i desemneze pe Cioloș sau Ciucă. Nu faci lucruri fără forme și fără fond.

Românii mor în spitale, românii îngheață în case. În tot acest timp, am înțeles că președintele României joacă golf. În acest moment, România este de rușinea lumii. De ce? Pentru că nu am pregătit valul 4 așa cum ar trebui. Noi făceam Untold și toată țara urmărea cum era pus Florin Cîțu președinte PNL.

Domnul Ludovic Orban vine cu scenarii spectaculoase. Spectaculos la PSD nu este suspendarea președintelui. Nu am discutat vreodată la PSD despre suspendarea președintelui”, a afirmat Cazanciuc, la același post de televiziune.

ADVERTISEMENT