News

Cum vede un medic redeschiderea școlilor! „Ore mai scurte, distanțare, clase aerisite și triaj”

29.08.2020 | 11:10
Cum vede un medic redeschiderea scolilor Ore mai scurte distantare clase aerisite si triaj
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă cum vede un medic redeschiderea școlilor! Astfel, managerul Spitalului „V. Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea a prezentat câteva măsuri.

Acesta a precizat că orele trebuie să fie mai scurte, clasele aerisite, iar părinții trebuie să fie responsabili să nu își ducă la școală copiii care au simptome de infecții respiratorii.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai explicat că, după data de 14 septembrie, dacă problema va fi tratată cu seriozitate și responsabilitate, va fi „poate” o ușoară creștere.

Cum vede un medic redeschiderea școlilor!

„Dar trebuie să ne gândim că acei copii, marea lor majoritate, sunt asimptomatici. De la grădiniță și de la școală îi vor aștepta bunicii, care au diferite boli.

ADVERTISEMENT

Riscul de transmitere în masă la vârstnici este foarte crescut. Trebuie să avem acele măsuri de distanțare fizică, de purtat măști, de aerisit clasa.

Trebuie cumva clasele să nu mai fie supraaglomerate, ora să fie mai scurtă și să se facă acel triaj minim epidemiologic cu care înainte de ’90 noi am fost fost obișnuiți, (…)

ADVERTISEMENT

(…) în sensul în care părinții să fie responsabili, să nu își ducă la școală copiii care sunt răciți, medicul de școală sau asistentul de școală să facă acel triaj epidemiologic și pedagogul să vadă dacă acei copii prezintă semne de infecții respiratorii”, a declarat Cristian Oancea

Vă readucem aminte că vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că Guvernul deţine date conform cărora peste 60 la sută dintre părinţii cu copii de vârstă şcolară îşi doresc ca aceştia să revină în bănci în noul an şcolar, “evident, cu măsurile de protecţie”. Ea spune că Guvernul s-a pregătit “cel puţin la fel de temeinic” pentru reluarea cursurilor, cum s-a pregătit pentru organizarea examenelor naţionale.

ADVERTISEMENT

“Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate. Evident, virusul există, trebuie să avem grijă cum ne protejăm sănătatea, dar în acelaşi timp să nu afectăm baza dezvoltării societăţii noastre şi anume sistemul de educaţie.

Şi avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie”, a declarat Raluca Turcan
 

ADVERTISEMENT
Tags: