News

Cum verifici istoricul auto al unei mașini, online. Este gratuit

Cum verifici istoricul auto al unei mașini. Poți face această operațiune în mediul online. Este complet gratuit tot acest proces.
28.04.2023 | 20:29
Cum verifici istoricul auto al unei masini online Este gratuit
Cum verifici istoricul auto al unei mașini, online. Este gratuit. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să verifici istoricul auto al unei mașini, online și gratuit. Iată ce trebuie să faci pentru a afla totul despre mașina pe care vrei să o cumperi.

Cum verifici istoricul auto al unei mașini. O poți face online

Dacă vrei să verifici istoricul auto al unei mașini poți să faci acest lucru online și complet gratuit. Este o idee foarte bună să faci acest lucru când vrei să cumperi o mașină, pentru că există mulți români păcăliți de samsari.

ADVERTISEMENT

Există și anumite servicii plătite pentru a face aceste verificări, dar sunt și unele complet gratuite. Istoricul unei mașini second hand poate fi folosit cu site-ul oficial al registrului Auto Român, adică rarom.com.

Istoricul unui vehicul poate fi verificat pe acest site doar dacă acesta a trecut pe la RAR cel puțin o singură dată. Iată ce poți să afli din această aplicație a RAR despre o mașină second hand.

ADVERTISEMENT

În primul rând vei afla totul despre activitățile care au fost derulater la RAR cu respectiva mașină. De asemenea, un alt lucru foarte important și care îi interesează pe șoferi este numărul de kilometri înregistrați.

Ce poți verifica online despre istoricul auto al mașinii

Tot prin această aplicație disponibilă online de RAR poți să verifici și valabilitatea cărții de identitate a vehiculului dar și datele tehnice și de identificare.

ADVERTISEMENT

Ce mai poți afla este gradul de poluare al mașinii pe care intenționezi să o cumperi. De asemenea, poți afla cât mai este valabilă inspecția tehnică periodică.

Un lucru important de precizat în cazul acestei aplicații prin care poți să verifici istoricul auto gratuit este că datele sunt valabile de la data la care au fost introduse în sistem.

ADVERTISEMENT

Lucrurile zile pot fi mai diferite dacă mașina este adusă din străinătate pentru că nu puteți fi sigur că datele sunt reale. Tocmai de aceea, unii viitor cumpărători de mașini second hand preferă să folosească alte metode de verificare a istoricului unei mașini. Acestea pot să arate și daunele ascunse, dacă mașina a fost furată sau câți proprietari a avut.

ADVERTISEMENT