Life

Cum vezi mesajele șterse pe WhatsApp. Este un truc banal care face diferența

Vrei să vezi ce mesaje s-au șters de pe WhatsApp? Iată un truc banal, care îți va fi de mare folos de acum încolo. Nimeni nu va mai putea să-ți ascundă nimic. 
18.02.2023 | 11:30
Cum vezi mesajele sterse pe WhatsApp Este un truc banal care face diferenta
Funcția din telefon care te ajută să citești mesajele șterse de pe WhatsApp. Sursa foto: Northeast Now
ADVERTISEMENT

Cu siguranță te-ai aflat la un moment dat în situația în care o persoană ți-a trimis un mesaj, iar la scurt timp l-a șters. Tehnologia, însă, evoluează într-atât de mult, încât acum se pot citi și astfel de mesaje. Există mai multe metode, foarte simple.

Cum să citești mesajele șterse de pe WhatsApp. Trucuri banale

Trucurile pe care ți le vom detalia vor fi în dezavantajul celor care îți vor scrie pe WhatsApp de acum încolo, iar mai apoi șterg textul, fiind foarte convinși că nu l-ai văzut. Trebuie să precizăm că metodele următoare funcționează doar pentru Android, nu și pentru iPhone, potrivit airdroid.com

ADVERTISEMENT

Unul dintre trucuri presupune să intri la meniul ”Setări” din dispozitiv și aici să cauți butonul de ”Istoric notificări”. Îl activezi și revii la conversație. Dacă se va elimina un mesaj în timpul dialogului, revii la funcțiile detaliate și apeși pe ”Recent respins”, ca să vezi ce a dispărut.

Restaurarea bazei de date. Această metodă este mai complexă, dar la fel de utilă. Intră pe WhatsApp, apoi la ”Baza de date”, după care apeși lung pe fișierul ”msgstore.db.crypt12” și este nevoie să atingi ”Editați numele”.  Ulterior, poți scrie ”mgstore backup.db.crypt12”.

ADVERTISEMENT

Pasul următor este să alegi cel mai recent fișier de rezervă și să-i modifici denumirea în ”msgstore.db.crypt12”. Odată îndeplinit, se deschide Google Drive și se ating cele trei linii verticale din partea dreaptă, de sus. Se apasă pe ”Backups” și îl ștergi pe cel specific WhatsApp-ului.

Penultimul pas prevede să ștergi WhatsApp și ți se va solicita să-l ai într-o copie de rezervă. Pentru asta, selectează ”msgstore.db.crypt12”și se atinge la final ”Restaurare”. În acest timp îți vor apărea și mesajele anulate, din timpul dialogului virtual.

ADVERTISEMENT

Aplicații gratuite pentru vizualizarea mesajelor șterse pe WhatsApp

Printre toate cele menționate, de ajutor îți poate fi și o aplicație. Reprezentanții XDA-Developers au identificat WAMR, ce se poată descărca, gratuit, din meniul Google Play. Se va instala în aproape 15 minute, după care, ca să funcționeze în mod normal, trebuie să accepți toți termenii și condițiile.

După ce ai bifat acceptul, apeși pe ”Next”, buton ce te va duce către pasul următor. Îți vor apărea mai multe aplicații din telefon, iar tu le alegei pe care le dorești monitorizate. În contextul de față, optezi pentru WhatsApp, dar se poate și pentru Messenger, Telegra, Siganl, unde la fel oamenii mai anulează mesajele.

ADVERTISEMENT

Următorul pas prevede ca să te duci în dreapta jos, până ce vei ajunge de ”Setup”, iar aici optezi pentru ”Enable” , la secțiunea ”Notification Reader”. Te duci apoi la ”Setări” în Android, permiți WAMR-ului să îți vadă notificările, bifând ”Allow”, iar la final alegi ”Next”.

ADVERTISEMENT