News

Cum voia să ducă un bunic din România jumătate de tonă de cocaină în Australia

07.02.2021 | 15:55
Cum voia sa duca un bunic din Romania jumatate de tona de cocaina in Australia
Românul va fi judecat la finalul acestei luni. Sursa foto - Herald Sun
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum voia să ducă un bunic din România jumătate de tonă de cocaină în Australia. Poliția l-a arestat pe acesta alături de un alt bărbat și i-a dat pe amândoi pe mâna justiției. Ambii vor fi judecați la finalul lunii. 

Vorbim despre Stelian State, în vârstă de 70 de ani, și Nicholas St James, în vârstă de 67 de ani. Ajunși la vârste frumoase, vârste la care, în mod normal, ar fi trebuit să se bucure de pensii, cei doi sunt acum trimiși în judecată în Australia.

ADVERTISEMENT

Sunt acuzați că au complotat pentru a importa în această țară, pe filiera Fiji, cu punctul de plecare din Columbia, nu mai puțin de 500 kg de cocaină.

Cum voia să ducă un bunic din România 500 de kg de cocaină în Australia

De remarcat că ambii au pledat nevinovați pentru încercarea de trafic cu o cantitate comercială mare de cocaină, în noiembrie 2019.

ADVERTISEMENT

În același timp, românul este acuzat și de conspirație cu polițiști sub acoperire pentru a aduce drogurile în îndepărtata Australie.

Pentru prima oară de la arestarea celor doi, la sfârșitul anului 2019, au fost făcute publice detaliile schemei de trafic puse la punct de aceștia, o schemă care a lăsat cu gura căscată pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Poliția îi acuză pe Stelian State și pe St James că au zburat din România în Queensland la câteva zile unul după celălalt, în septembrie 2019.

Au motivat atunci că este vorba despre o sărbătoare în familie. Culmea, State, care e bunic, le-a transmis polițiștilor atunci când aceștia l-au interogat, că a venit în Australia ca să cumpere cizme UGG.

ADVERTISEMENT

Planul era perfect doar că, la scurt timp după sosirea bărbaților, doi agenți sub acoperire au luat legătura cu ei și la sfârșitul lunii octombrie au elaborat împreună un plan de aducere a cocainei, într-o cameră de hotel din South Wharf.

State și complicele lui nu au ezitat o clipă și le-au spus polițiștilor acoperiți că vor să cumpere de la ei jumătate de tonă de cocaină. Urmau să plătească în schimbul mărfii 50 de milioane de dolari australieni.

Inițial, cei doi s-au oferit să cumpere 1 kg de cocaină contra a 100 de mii de dolari, kilogram pe care îl vor arăta „familiei” lor pentru a testa calitatea. Dacă toată lumea își dădea ok-ul restul de 500 de kg urmau a fi achiziționate în 2-3 săptămâni.

La nici 20 de minute după ce au cumpărat primul kilogram, bărbații au fost luați pe sus de polițiști dintr-o cameră de hotel.

ADVERTISEMENT