News

Cum vom sărbători Paștele în 2021. Vești proaste pentru toți românii

28.02.2021 | 10:09
Cum vom sarbatori Pastele in 2021 Vesti proaste pentru toti romanii
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum vom sărbători Paștele în 2021. Concret, par a fi vești proaste pentru toți românii judecând după afirmația cunoscutului medic Virgil Musta. Acesta nu a ezitat o clipă și a lansat un nou avertisment ferm. 

Doctorul spune că nu ne vom putea bucura de această sărbătoare dacă trendul ascedent al cazurilor COVID-19 va continua.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, din întreaga ecuație nu este scoasă nici tulpina britanică, una care face ravagii în întreaga lume și despre care se crede că va deveni predominantă în curând și în țara noastră.

Cum vom sărbători Paștele în 2021

„Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă.

ADVERTISEMENT

Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit.

Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe.

ADVERTISEMENT

Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă”, a zis Virgil Musta pentru wowbiz.ro.

Medicul spune că dacă vrem să ne vedem cu rudele trebuie să respectăm integral normele anti-COVID. Acesta admite că există riscul ca de Paște să fie aceleași reguli ca la Crăciun.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis.

Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim.

Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a adăugat Virgil Musta

ADVERTISEMENT