Sport

Cum vor arăta monoposturile de Formula 1 în 2021. Primele imagini oficiale

14.09.2018 | 16:44
Cum vor arăta monoposturile de Formula 1 în 2021

Formula 1 a dezvăluit pe site-ul oficial cum vor arăta monoposturile în 2021. Prezentarea a fost disponibilă live pentru fanii Formulei 1 prezenți în Singapore, acolo unde are loc o nouă etapă din Marele Circ în acest weekend

Cum vor arăta monoposturile de Formula 1 în 2021

„Sunt foarte optimist că vom produce niște monoposturi foarte frumoase ca design și, în același timp, cred că diferențele dintre ele vor fi tot mai mici, iar concucrența tot mai mare. Primul lucru pe care vom încerca să-l schimbăm este să reducem pe cât posibil nivelul de performanță pe care un monopost aflat în spate îl pierde.

Monoposturile vor putea să stea mai aproape pe durata unei curse și să nu mai întâmpine problemele pe care le întâmpină în prezent. La ora actuală, când te regăsești în spatele a 2-3 monoposturi, performanțele bolidului tău scad cu 50 la sută, iar cel mai mult au de suferit cauciucurile. Plănuim să se piardă numai 20 la sută din nivelul de performanță.

Monoposturile probabil că vor fi ceva mai lente decât în prezent. Dacă lăsăm cursul tehnologiei să progreseze în această privință, atunci bolizii din Formula 1 ar deveni periculos de rapizi pentru integritatea piloților” – a spus Ross Brawn, directorul tehnic din Formula 1.

Vezi imaginile în galeria foto de mai sus!

Lewis Hamilton s-a impus în Italia

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Hamilton, a fost al şaselea succes din acest sezon. Pe locul doi a terminat finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari), iar pe trei s-a clasat tot un finlandez, Valtteri Bottas (Mercedes). Al patrulea a terminat germanul Sebastian Vettel (Ferrari), pe cinci Max Verstappen (Olanda/Red Bull), pe şase Romain Grosjean (Franţa/Haas-Ferrari), pe şapte Esteban Ocon (Franţa/Force India), pe opt Sergio Perez (Mexic/Force India), pe nouă Carlos Sainz jr. (Spania/Renault) şi pe zece Lance Stroll (Canada/Williams).

Clasamentul înaintea cursei din Singapore

CLASAMENTUL PILOȚILOR

  1. Lewis Hamilton – 256 de puncte
  2. Sebastian Vettel – 226
  3. Kimi Raikkonen – 164
  4. Valtteri Bottas – 159
  5. Max Verstappen – 130
  6. Daniel Ricciardo – 118
  7. Nico Hulkenberg – 52
  8. Kevin Magnussen – 49
  9. Sergio Perez – 44
  10. Fernando Alonso – 44

CLASAMENTUL CONSTRUCTORILOR

  1. Mercedes – 415 puncte
  2. Ferrari – 390
  3. Red Bull – 248
  4. Haas – 84
  5. Renault – 84
  6. McLaren-Renault – 52
  7. Toro Rosso – 30
  8. Force India – 28
  9. Sauber – 19
  10. Williams – 5

Schimb de piloți Ferrari-Sauber din 2019

Finlandezul Kimi Räikkönen nu va mai pilota pentru Ferrari sezonul viitor. După cinci ani petrecuţi la Scuderia, sportivul de 38 de ani va pleca la Sauber. Räikkönen este în prezent pe locul trei în clasamentul mondial al piloţilor, după Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel. De la începutul sezonului, el a urcat de nouă ori pe podium. Finlandezul va pilota pentru Sauber, începând din 2019, pentru două sezoane. Locul său la Ferrari va fi luat de Charles Leclerc, care pilotează în prezent chiar pentru Sauber.