News

Cum vor avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională în zonele carantinate. Ce propune ministrul Educației

09.04.2021 | 10:46
Cum vor avea loc Bacalaureatul si Evaluarea Nationala in zonele carantinate Ce propune ministrul Educatiei
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației are propuneri importante privind Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Acestea ar urma să se desfășoare față în față și în localitățile aflate în carantină.

Sorin Cîmpeanu spune că examenele din 2021 se vor desfășura cu prezență fizică. Acesta a explicat că au fost demarate discuții la nivelul CNSU.

ADVERTISEMENT

Se dorește ca elevii din zonele aflate în carantină să poată participa la examenele naționale, chiar dacă vor fi impuse reguli sanitare în plus, conform Digi24.

Ministrul Educației, propuneri pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională în zonele carantinate

Sorin Cîmpeanu a confirmat că examenele naționale se vor susține față în față la datele care au fost anunțate.

ADVERTISEMENT

„Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică”, a spus ministrul Educației, despre Bacalaureat și Evaluarea Națională, la TVR 1, potrivit Mediafax.

Elevii din zonele carantinate la data susținerii examenelor ar putea participa la rândul lor. Au fost demarate anumite discuții în acest sens.

„Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a explicat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Recent, ministerul Educației a intrat în conflict cu ministerul Sănătății pe tema folosirii testelor antigen. Sorin Cîmpeanu a explicat că nu există personal medical la nivelul unităților de învățământ care să poată folosi testele antigen.

„Doar 18% din școli au cabinete medicale școlare. În aceste cabinete medicul vine prin rotație. Nu există o disponibilitate continuă. Unde nu sunt cabinete medicale nici nu are rost să fie păstrate testele că nu are cine să le facă”, declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi24.

ADVERTISEMENT