News

Cum vor fi acordate majorările de pensii din septembrie. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat cum vor fi acordate majorările de pensii din septembrie. Ce trebuie să știe seniorii
26.06.2024 | 22:05
Cum vor fi acordate majorarile de pensii din septembrie Anuntul ministrului Marcel Bolos
Cum vor fi acordate majorările de pensii din septembrie. colaj Fanatik/ Foto Hepta/pinterest
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat cum vor fi acordate majorările de pensii din septembrie. Trei milioane de seniori așteaptă ca indemnizațiile să crească, odată cu aplicarea noii legi a pensiilor.

Ce spune Marcel Boloș despre majorările de pensii din toamnă, anunț de ultim moment

Într-o intervenție la Antena 3, Marcel Boloș a specificat că în niciun caz banii nu vor fi dați în tranșe. Bugetul pentru acest an este realizat în așa fel încât majorările pensiilor să fie achitate într-o tranșă.

ADVERTISEMENT

„Noi am primit o fișă financiară din partea Ministerului Muncii. Este exclus ca majorările să fie date în tranşe. Bugetul pentru anul 2024 este construit pentru a achita aceste recalculări a pensiilor într-o singură tranșă.

Cele 10 miliarde de lei, conform estimărilor și calculelor făcute de Ministerul Muncii, sunt cuprinse în bugetul de stat.”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Și din această, din acest punct de vedere, legea în vigoare la această dată spune foarte clar că se achită recalcularea într-o singură tranşă”. În ceea ce privește blocajul în recalcularea pensiilor, lucrurile încă nu sunt clare.

Consiliul Concurenței a demarat o anchetă după blocajul în recalcularea pensiilor

Situația are loc după ce persoanele care au lucrat pe piața muncii din România înainte de anul 2001 au aflat că trebuie să plătească sume enorme firmelor de arhivare pentru a primi adeverințele care certifică faptul că au avut venituri suplimentare.

ADVERTISEMENT

Vorbim de cei care au primit sporuri, prime sau al 13-lea salariu. Acești pensionari se află în situația în care sunt nevoiți să achite 120 de lei pentru a înainta o cerere și alți 75 de lei pentru fiecare an de muncă analizat de firmele de arhivare, conform sursei citate.

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ca aceste firme să fie sancționate. Prin urmare, Consiliul Concurenței a demarat o anchetă. „Am văzut că se încearcă specularea de către anumite firme de arhivare a acestei conjuncturi privind recalcularea pensiilor.

ADVERTISEMENT

Au fixat un preţ maximal, aranjat pentru copiile din arhivă de care au nevoie pensionarii. Aşa ceva este ilegal şi imoral şi cei responsabili trebuie sancţionaţi cu toată severitatea prevăzută de lege”, spunea Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata...
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”