News

Cum vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2020. Notele, disponibile online în baza unui cod unic

17.06.2020 | 10:10
Cum vor fi afisate rezultatele la Evaluarea Nationala 2020 Notele disponibile online in baza unui cod unic
Cum vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2020. Notele, disponibile online în baza unui cod unic. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a stabilit măsuri speciale pentru afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2020. În premieră, anul acesta elevii din clasele a VIII-a nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la școală pentru a afla notele, ci vor primi un cod unic.

Așadar, miercuri, 17 iunie, la finalul probei de matematică, elevii vor intra în posesia unui cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației. Pe 22 iunie elevii vor afla cum s-au descurcat la cele două probe, limba română și matematică.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost luată în contexul pandemiei de coronavirus, pentru a se evita aglomerația de la școală în ziua în care sunt afișate rezultatele examenului de Evaluare Națională.

Rezultatele de la Evaluarea Națională, disponibile printr-un cod unic

Rezultatele parțiale de la cele două probe ale Evaluării Naționale vor fi afișate pe site-ul instituției pe 22 iunie, până la ora 14:00. În aceeași zi elevii au posibilitatea de a depune contestații în cazul în care nu sunt mulțumiți de nota sau notele obținute la examen.

ADVERTISEMENT

Contestațiile se depun pe 22 iunie în intervalul orar 16:00 – 19:00, dar și a doua zi dimineața, 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00.

Acestea pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie – tip în care menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota obținută după contestație poate fi mai mare sau mai mică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, candidații minori trebuie să completeze și o declarație – tip care trebuie semnată de părinții / reprezentanţii legali ai acestora.

Când se afişează rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2020

Afișarea rezultatelor finale va avea loc după soluționarea contestațiilor, așadar acestea vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației pe data de 27 iunie, elevii aflând notele prin intermediul codului unic primit din partea autorităților.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus urmează să susțină examenul de Evaluare Națională într-o sesiune specială. Acesta va avea loc în perioada 22 iunie – 4 iulie.

 

 

 

ADVERTISEMENT