News

Cum vor fi convinși angajații din HoReCa să se vaccineze anti-Covid. Anunțul unui antreprenor

08.01.2021 | 09:06
Cum vor fi convinsi angajatii din HoReCa sa se vaccineze antiCovid Anuntul unui antreprenor
ADVERTISEMENT

Patronii din domeniul HoReCa sunt cei mai dornici să scape de pandemie. Aceștia anunță cum își vor convinge angajații să se vaccineze anti-Covid, în contextul în care există destul de multe persoane sceptice în această privință.

Antreprenorii spun da vaccinării și recunosc că vor pleda și în fața angajaților pentru imunizare. Unul dintre ai a spus că ar vrea ca toți angajații săi se vaccineze împotriva COVID, însă nu-i poate obliga.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, patronii caută fel și fel de căi, legale, prin care ar putea să-și convingă angajații, nu să-i oblige, să recurgă la vaccinare.

Antreprenorii anunță cum își vor convinge angajații din HoReCa să se vaccineze anti-Covid

După un an 2020 foarte dificil, care a venit cu pierderi imense, mulţi antreprenori din industria HoReCa se pregătesc să-şi aducă angajaţii în situaţia de a se vaccina anti-Covid, pentru a putea reveni cât de cât la normal și a oferi clienţilor spaţii cât mai sigure.

ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, reprezentanții domeniului ospitalității sunt poate cei mai dornici să scăpăm de pandemie și să își redeschidă restaurantele și hotelurile la capacitate maximă.

Astfel, antreprenorii din HoRoCa spun da vaccinării și spun că vor pleda și în fața angajaților pentru imunizare. Dragoș Dumitrescu, un antreprenor cu 41 de angajați, a spus miercuri că ar vrea ca toți angajații săi se vaccineze împotriva COVID, însă nu-i poate obliga. El a spus însă că din punct de vedere legal poate să le ceară să vină în fiecare zi cu un test negativ, iar așa ar putea să-i convingă.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere legal, nu-i pot obliga să se vaccineze împotriva noului coronavirus, dar am discutat cu ei şi pe mulţi i-am convins să se imunizeze pentru COVID-19. Cei care nu se vor inocula vor fi obligaţi să vină în fiecare zi la serviciu cu un test negativ, lucru care va fi extrem de costisitor pentru ei.

Trebuie să înţeleagă toţi salariaţii că trecem printr-o perioadă grea, în care toată lumea trebuie să facă sacrificii. De la începutul pandemiei, cu toate că vânzările au fost cum au fost, am păstrat toţi cei peste 40 de angajaţi cu toate că am făcut datorii de peste 100.000 de euro la stat.

ADVERTISEMENT

Acum trebuie să facă şi ei unele concesii, să înţeleagă situaţia. Partea bună este că, repet, mare parte au înţeles şi sper ca până le va veni rândul la vaccinare să-i conving şi pe ceilalţi”, a precizat antreprenorul la Digi24.

Ce de întâmplă cu redeschiderea restaurantelor

Joi, 7 ianuarie, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunțat că nu poate să spună când se vor relua activitățile din acest sector, spunând că decizia le revine epidemiologilor.

”Eu îmi doresc cât mai repede, pentru sănătatea economiei noastre. Dar trebuie să ascultăm de epidemiologi. Epidemiologii trebuie să ne spună.

În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem tot. Eu îmi doresc lucrul ăsta cât mai curând. Sănătatea trebuie să fie pe primul loc”, a afirmat ministrul Economiei.

ADVERTISEMENT