News

Cum vor fi corectate lucrările elevilor de la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020, pentru a preveni frauda

10.06.2020 | 22:33
Cum vor fi corectate lucrarile elevilor de la Evaluarea Nationala 2020 si Bacalaureat 2020 pentru a preveni frauda
ADVERTISEMENT

Corectarea lucrărilor elevilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe, pentru a preveni fraudele.

Monica Anisie promite corectarea încrucișată a lucrărilor de la BAC 2020

Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, pentru portalul edupedu.ro. Inspectorii școlari au fost anunțați de această decizie prin intermediul unei videoconferințe, conform unui anunț publicat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

?️ Astăzi am participat la o videoconferință împreună cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din fiecare județ. În cadrul videoconferinței am abordat următoarele subiecte:
Asigurarea cu măști a fiecărei unități de învățământ;
Situația înscrierii elevilor la Evaluarea Națională;

Procesul de corectare a lucrărilor în sistem încrucișat în alte județe;
Procedura de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/auz/tulburări de spectru autist/tulburări specifice de învățare și importanța soluționării cererilor părinților în acord cu această procedură;

ADVERTISEMENT

Majorarea normelor de plată pentru membrii comisiilor de examene naționale”, a transmis Anisie pe Facebook.

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională în 2020 nu era prevăzută ca obligatorie în 2020, în niciun document oficial, însă Monica Anisie a clarificat acest aspect.

ADVERTISEMENT

Această lege fusese schimbată de social-democratul Daniel Breaz, și nu a fost modificată în 2020 cu ocazia Ordinului de ministru privind organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat în 2020.

Procedura va prevedea corectura încrucișată. Vă asigur”, a declarat Monica Anisie. De asemenea, Guvernul PNL promitea în urmă cu 7 luni, în programul de guvernareo „revenire la cadrul legislativ care permite corectarea lucrărilor la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în centre de evaluare din alte județe”.

ADVERTISEMENT

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost introdusă în 2015 de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele.

ADVERTISEMENT