ADVERTISEMENT
News

Cum vor fi corectate lucrările elevilor de la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020, pentru a preveni frauda

Autor: Flaviu Popa | 10.06.2020 | 22:33
Cum vor fi corectate lucrările elevilor de la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020, pentru a preveni frauda
Bacalaureat 2020. Care este calendarul examenului și ce reguli noi se aplică în acest an. Foto: hepta.ro

Corectarea lucrărilor elevilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe, pentru a preveni fraudele.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie promite corectarea încrucișată a lucrărilor de la BAC 2020

Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, pentru portalul edupedu.ro. Inspectorii școlari au fost anunțați de această decizie prin intermediul unei videoconferințe, conform unui anunț publicat pe Facebook.

🖥️ Astăzi am participat la o videoconferință împreună cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din fiecare județ. În cadrul videoconferinței am abordat următoarele subiecte:
Asigurarea cu măști a fiecărei unități de învățământ;
Situația înscrierii elevilor la Evaluarea Națională;

ADVERTISEMENT

Procesul de corectare a lucrărilor în sistem încrucișat în alte județe;
Procedura de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/auz/tulburări de spectru autist/tulburări specifice de învățare și importanța soluționării cererilor părinților în acord cu această procedură;

Majorarea normelor de plată pentru membrii comisiilor de examene naționale”, a transmis Anisie pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională în 2020 nu era prevăzută ca obligatorie în 2020, în niciun document oficial, însă Monica Anisie a clarificat acest aspect.

Această lege fusese schimbată de social-democratul Daniel Breaz, și nu a fost modificată în 2020 cu ocazia Ordinului de ministru privind organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat în 2020.

ADVERTISEMENT

Procedura va prevedea corectura încrucișată. Vă asigur”, a declarat Monica Anisie. De asemenea, Guvernul PNL promitea în urmă cu 7 luni, în programul de guvernare o „revenire la cadrul legislativ care permite corectarea lucrărilor la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în centre de evaluare din alte județe”.

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost introdusă în 2015 de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!