News

Cum vor fi încheiate mediile școlare la finalul semestrului I. Anunțul ministrului Educației

14.01.2021 | 22:39
Cum vor fi incheiate mediile scolare la finalul semestrului I Anuntul ministrului Educatiei
ADVERTISEMENT

Cum vor fi încheiate mediile școlare la finalul semestrului I? Iată o întrebare aflată pe buzele a sute de mii de elevi din țară, la care ministrul Educației a oferit un răspuns clar.

Pentru a încheia situația pe primul semestru, unul paralizat aproape în totalitate de pandemie, în care mulți elevi nu au făcut deloc ore, nici măcar online, oficialii au schimbat modalitatea de definitivare a situației.

ADVERTISEMENT

Posibilitatea încheierii mediilor cu doar 2 note, indiferent de numărul de ore alocate săptămânal fiecărei discipline, adusă în discuție în ultimele săptămâni, a devenit, de joi, 14 ianuarie, o certitudine.

Cum vor fi încheiate mediile școlare la finalul semestrului I

La ora actuală, circa 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I din anul școlar 2020-2021. Situația nu va rămâne așa, promit autoritățile, care vin și cu o soluție de simplificare a lucrurilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, sunt de patru ori mai mulți elevi aflați în această situație, față de câți s-ar fi înregistrat într-un an obișnuit, în care orele s-ar fi desfășurat în sistemul clasic. Cauza principală a acestui record negativ o reprezintă lipsa accesului la cursurile online.

Pentru acești elevi, Ministerul Educației a găsit soluția potrivită pentru a avea media încheiată: ”Am flexibilizat sistemul de notare. Am redus la minimum 2 note, de la 4 cât era înainte. Dacă înainte de predarea online aveau o notă, acum mai au nevoie de încă una pentru încheierea mediei”, spune oficialul Guvernului la Digi24.

ADVERTISEMENT

Pe ce perioadă se va întinde recuperarea materiei

Data de 8 februarie, una care teoretic va însemna startul semestrului II, va reprezenta pentru zeci de mii de elevi startul unei perioade de recuperarea a materiei.

În acest sens, pentru a veni în sprijinul elevilor, Sorin Cîmpeanu spune că a dat un Ordin de Ministru prin care perioada de recuperări de după 8 februarie să se întindă de la 4 la 8 săptămâni.

ADVERTISEMENT

”Am dat un ordin de ministru, iar perioada de 4 săptămâni de la revenirea la scoală va fi extinsă la 8 săptămâni, pentru a avea timp de predare și de recuperare a pierderilor”, a mai spus ministrul pentru sursa citată.

Elevii vor reveni la școală în trei scenarii:

  • Scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.
  • În scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.
  • Dacă localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.
ADVERTISEMENT