News

Cum vor fi reluate cursurile la Școala 28 din București! Anunț oficial al DSP

06.02.2021 | 11:15
Cum vor fi reluate cursurile la Scoala 28 din Bucuresti Anunt oficial al DSP
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum vor fi reluate cursurile la Școala 28 din București, unitate de învățământ unde a fost depistat un adevărat focar de coronavirus cu noua tulpină din Marea Britanie. 

Aceasta se va redeschide la începutul săptămânii viitoare. Elevii vor participa la cursuri întrucât Direcția de Sănătate Publică a stabilit că nu există pericol de contactare a virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că la sfârșitul lunii ianuarie 2021, nu mai puțin de 9 angajați ai acestei unități de învățământ s-au infectat cu coronavirus.

Cum vor fi reluate cursurile la Școala 28 din Capitală!

Toți au intrat în contact cu o persoană din școală, infectată cu tulpina britanică a coronavirusului. Se știe că persoanele în cauză au stat în carantină, în timp ce clădirile școlii au fost dezinfectate.

ADVERTISEMENT

 „Școala 28, la care au fost depistate cazurile cu noua tulpină de coronavirus, se va deschide luni. DSP-ul m-a asigurat că situația a fost ținută sub control și că nu există niciun risc suplimentar în această unitate de învățământ”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Edilul a mai precizat că se va redeschide și Școala nr 31, unde existau probleme cu furnizarea agentului termic. Însă acestea s-au rezolvat, după ce Termoenergetica a rezolvat avariile din rețea.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat și el că au fost luate măsuri mai stricte în privinţa redeschiderii şcolilor, una dintre acestea fiind publicarea listei restrictive cu incidenţa cazurilor de COVID-19, dar şi că scenariul verde se opreşte la unu la mie şi nu la 1,5 cazuri la o mie de locuitori.

”Ministerul Educaţiei a publicat astăzi şi va publica regulat lista localităţilor cu rata de infectare aferentă, provenită de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, listă care are incluse şi focarele, iar de săptămâna viitoare şi DSP şi CNCCI vor avea aceeaşi listă, nu vor mai avea diferenţe.

ADVERTISEMENT

Noi am venit în întâmpinarea acestei exigenţe publicând pe site-un Ministerului Educaţiei direct lista mai restrictivă din perspectiva scenariilor, pentru a nu avea treceri bruşte de la un scenariu mai permisiv de calcul la un scenariu mai exigent de calcul. Deci lista publicată de Ministerul Educaţiei este mai exigentă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24

ADVERTISEMENT