ADVERTISEMENT
News

Cum vor începe elevii din România cursurile anului școlar 2020-2021. Lista finală a unităților aflate în cele trei scenarii, verde, galben și roșu

Autor: Adrian Baciu | 11.09.2020 | 13:39
Cum vor începe elevii din România cursurile anului școlar 2020-2021. Lista finală a unităților aflate în cele trei scenarii, verde, galben și roșu
Veste surprinzătoare pentru elevi. Când nu vor mai face cursuri în clase, de fapt. Sursa foto: hepta.ro

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat modul în care vor începe elevii din România cursurile anului școlar 2020-2021, eveniment programat a avea loc luni, 14 septembrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, oficialii din Învățământ au dat publicității lista finală a unităților aflate în cele trei scenarii: verde, galben și roșu.

Majoritatea elevilor din România vor merge la școală fizic. Există însă și situații în care școala se va face în mod ”hibrid” sau chiar exclusiv online.

ADVERTISEMENT

Cum vor începe cursurile anului școlar 2020 – 2021 în România

În cursul zilei de vineri, 11 septembrie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat scenariile aprobate, la nivel național, pentru începerea școlii. Astfel, în 238 de unități de învățământ va fi aplicat scenariul 3, cu activități exclusiv online, iar în 7 unități vor fi scenarii mixte.

12.610 de unități de învățământ din România sunt în Scenariul 1 (S1 – verde). Asta înseamnă participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

ADVERTISEMENT

Un număr de 4.892 de unități de învățământ se află în Scenariul 2 (S2 – galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Câte unități sunt în scenariul roșu, cu ore 100% online

Conform Edu.ro, 238 unități de învățământ din țară se află Scenariul 3 (S3 – roșu). Aici, participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții va fi una exclusiv online.

ADVERTISEMENT

Există și 7 unități de învățământ au optat pentru scenarii mixte (S2+S3). Varianta s-a aprobat avându-se în vedere situațiile specifice în care acestea se regăsesc: o parte dintre școli sunt în curs de reabilitare, iar altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât se impune învățarea online.

În București, conform noilor date, 595 de școli au fost încadrate în scenariul 2, 17 școli particulare își vor desfășura activitatea online, în timp ce în șase unități de învățământ, activitatea va urma un scenariu hibrid. Nicio școală nu a fost inclusă în scenariul verde.

ADVERTISEMENT

”Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.”, mai anunță Ministerul Educației.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!