ADVERTISEMENT
News

Cum vor putea merge românii în Marea Britanie în 2021. Ce documente sub obligatorii

Autor: Alexandru Năstase | 29.12.2020 | 09:45
Cum vor putea merge românii în Marea Britanie în 2021. Ce documente sub obligatorii
Românii nerezidenți vor putea merge în Marea Britanie. Sursa foto - hepta.ro

FANATIK îți spune cum vor putea merge românii în Marea Britanie în 2021. Vorbim despre persoanele care nu au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit, dar care doresc să meargă în vizită la familie sau prieteni ori în scop turistic.

ADVERTISEMENT

Aceștia vor putea face călătoria, însă doar dacă vor avea asupra lor cartea de identitate ca document obligatoriu până la 30 septembrie 2021.

De la această dată în sus, călătoriile în Marea Britanie vor fi posibile doar cu paşaportul. În mod evident, actul trebuie să fie valabil.

ADVERTISEMENT

Cum vor putea merge românii nerezidenți în Marea Britanie în 2021

La modul general, cetăţenii români vor putea călători în scop turistic, de vizită sau pentru studii de scurtă durată pe o perioadă de până la 6 luni dintr-un an în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord fără a avea nevoie de viză.

O pot face în baza paşaportului sau a cărţii de identitate aflate în curs de valabilitate. “Cu privire la documentele de călătorie, subliniem că cetăţenii români care NU au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit şi vor dori să vină în vizită la cei dragi,(…)

ADVERTISEMENT

(…) membri de familie sau prieteni sau în scop turistic vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie DOAR până la data de 30 septembrie 2021.

După această dată, călătoria în Regatul Unit pentru aceste categorii de persoane va fi posibilă doar cu paşaportul”, se menţionează într-un răspuns al Ambasadei României la Londra la solicitarea Agerpres.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ambasada României în Regatul Unit recomandă tuturor românilor care plănuiesc să călătorească în această ţară în 2021 să aplice pentru paşaportul electronic la serviciile publice comunitare de paşapoarte din România.

Dacă ne raportăm la asigurările medicale, atunci trebuie știut că turiștii români nu vor mai beneficia pe perioada vizitei în Regatul Unit de servicii de sănătate gratuite din partea sistemului medical britanic. Toți cei care doresc să vină în vizită în Marea Britanie sunt sfătuiți să îşi procure în prealabil o asigurare medicală/de călătorie personală corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!