News

Cum vor putea merge românii la frizer şi la stomatolog după 15 mai! Raed Arafat a explicat condiţiile

05.05.2020 | 23:45
Cum vor putea merge romanii la frizer si la stomatolog dupa 15 mai Raed Arafat a explicat conditiile
Cum vor putea merge românii la frizer şi la stomatolog după 15 mai! Raed Arafat a explicat condiţiile / Foto: Inquam Photos - Alexandru Prepeliță
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat în ce condiţii vor putea merge românii la frizer şi la cabinetele stomatologice după data de 15 mai. 

Cum vor putea merge românii la frizer şi la stomatolog după 15 mai!

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că vor fi anumite reguli pe care lumea trebuie să le respecte atât la frizerii, cât şi la cabinetele stomatologice:

ADVERTISEMENT

„La frizerie, prima regulă va fi programarea. Nu vom mai putea merge să stăm într-o sală de aşteptare, să aşteptăm să termine o persoană şi apoi să ne ia pe noi. Trebuie să fim programaţi.

Ajungem mai devreme, ne plimbăm puţin. Am pierdut programarea, ne reprogramăm. La fel şi la cabinetele stomatologice. Cu programare, fără săli de aşteptare pline.

ADVERTISEMENT

“Este posibil ca la intrare să ni se ia temperatura. Dacă ai peste 37 de grade, nu mai intri”

Medicul stomatolog trebuie să aibă mască de un grad mai mare de protecţie, pentru că vine în contact direct cu cavitatea bucală”, a spus Arafat la Realitatea Plus.

O măsură surprinzătoare care ar putea apărea la aceste cabinete este măsurarea temperaturii: “Este posibil ca la intrare să ni se ia temperatura. Dacă ai peste 37 de grade, nu mai intri. Dacă tuşeşti sau eşti vizibil bolnav, nu mai intri acolo. Când eşti mai sănătos, te întorci.

ADVERTISEMENT

Luarea temperaturii celor care intră nu este greu de făcut. Şi mie, când intru în minister, mi se ia temperatura. Azi am intrat la Ministerul Justiţiei şi acolo a fost o persoană la intrare care mi-a luat din nou temperatura”, a spus Arafat.

“Acolo unde angajaţii sunt în număr foarte mare, se poate investi într-un scanner, ca la aeroport”

Raed Arafat a explicat şi modul în care angajaţii companiilor şi fabricilor pot să se protejeze în această perioadă în care vor fi nevoiţi să se întoarcă la muncă:

ADVERTISEMENT

„Sunt două posibilităţi. Acolo unde angajaţii sunt în număr foarte mare, se poate investi într-un scanner, ca la aeroport. Dacă numărul angajaţilor care intră este foarte mic, putem să avem un termometru digital de mână, care costă 20 de euro”, a încheiat Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags: