News
notix pixel id

Cum vor susține examenele elevii care au intrat în contact cu persoane infectate. Ministrul Educației explică procedura

04.05.2020 | 12:15
Cum vor susține examenele elevii care au intrat în contact cu persoane infectate. Ministrul Educației explică procedura
Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat cum pot susține examenele elevii care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat cum pot susține examenele elevii care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Cum vor susține examenele elevii care au intrat în contact cu persoane infectate

Monica Anisie a ținut să lămurească situațiile speciale care pot interveni în susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat și a precizat cum se va proceda cu elevii care au intrat în contact cu persoane infectate.

”Aceştia pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare Naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital”, a declarat ministrul la Digi24.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie a fost întrebată ce se întâmplă cu copiii ai căror părinţi și bunici se află în grupă de risc, respectiv cum vor susține aceștia examenul, astfel încât să se întoarcă în siguranță la familiile lor.

Anisie, serie de măsuri pentru redeschiderea școlilor în toamnă

”Mă voi sfătui în acest sens cu ministrul Sănătăţii şi voi prevedea această situaţie în Ordinul comun”, a precizat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat care sunt datele la care se vor susține anul acesta examenul de Evaluare Națională și cel de Bacalaureat. De asemenea, ea a dezvăluit și care este motivul pentru care aceste examene nu se anulează ca-n ale țări din Uniunea Europeană.

Monica Anisie ia în calcul numeroase măsuri de a redeschide unitățile de învățământ în toamnă pentru noul an școlar. Politicianul a declarat recent că cel mai probabil elevii vor purta măști în timpul orelor de curs.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Educației a vorbit și despre posibilitatea în care anul școlar 2020-2021 să nu fie deschis în septembrie, ci mai târziu, mai ales că este așteptat al doilea val al pandemiei.

Monica Anisie a precizat că se pregătește inclusiv pentru această situație, recomandându-le profesorilor să se axeze mai mult pe învățământul online pentru că sănătatea elevilor este pe primul plan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri