Fotbal intern

Cum vrea DDB să o salveze pe Dinamo de la retrogradare! Strategia prin care se obține licența pentru Liga 1. Exclusiv

19.01.2021 | 23:40
Cum vrea DDB sa o salveze pe Dinamo de la retrogradare Strategia prin care se obtine licenta pentru Liga 1 Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare. Mai mulți jucători au plecat deja de la echipă și și-au depus memorii pentru a-și reupera salariile restante. DDB a făcut un plan prin care speră să obțină licența pentru ca Dinamo să scape de retrogradare. Cel puțin din punct de vedere financiar.

30 aprilie, aceasta este data care deja îi bântuie pe oamenii din conducerea DDB. Este data până la care trebuie depus dosarul de licențiere pentru sezonul viitor. Pentru cluburile care au planuri pentru cupele europene, data limită este 31 martie. Dar pentru Dinamo nu există gânduri în acest sens, deci ceva mai mult răgaz.

ADVERTISEMENT

Astfel că mai sunt trei luni și jumătate pentru a scăpa de datoriile uriașe care au fost create de conducerea spaniolă. Misiunea pare una cât se poate de dificilă pentru fanii din acționariat. Sumele care intră în club sunt totuși mici cu datoriile uriașe.

DDB încearcă să obțină noi termene de plată pentru datoriile la jucători, astfel încât să nu mai figureze ca fiind scadente în 2020

FANATIK.RO a aflat care este planul conducerii DDB pentru a obține licența pentru sezonul viitor de Liga 1. Astfel, se va specula faptul că pentru acordarea licenței condiția este ca echipa să nu aibă nicio datorie până la data de 31 decembrie 2020. Ceea ce sigur nu este cazul acum pentru Dinamo. Sunt jucători care nu au încasat nici măcar un salariu în prima parte a sezonului. Dar se poate rezolva.

ADVERTISEMENT

Planul celor de la DDB este să mute în 2021 toate datoriile pe care clubul le are până la 31 decembrie 2020. Astfel că jucătorilor le vor fi propuse noi termene de plată. Pentru finalul acestei luni, sau pe parcursul lunii februarie.

Ulterior, chiar și dacă acele termene nu vor fi respectate, nu mai există riscul de a nu obține licența. Pentru că acele datorii nu vor mai apărea ca fiind scadente până la 31 decembrie 2020. Și se vor încadra în dosarul pentru următoarea verificare, în luna octombrie.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vor fi jucători care vor refuza să accepte aceste noi termene de plată, vor urma negocieri foarte dure. Aproape 500.000 de euro sunt așteptați să intre în club săptămâna viitoare, o tranșă din drepturile TV.

Parte din acești bani vor fi folosiți și pentru a achita măcar o parte din restanțe către jucătorii care în primă fază refuză noile termene de plată. Pentru a-i convinge astfel să accepte plata restului de bani în 2021.

ADVERTISEMENT

Aleix Garcia și Borja Valle aveau cele mai mari salarii de la Dinamo, iar ambii au părăsit deja echipa. 35.000 de euro pe lună avea primul, în vreme ce al doilea ar fi trebuit să încaseze 32.500 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT