Sport

Cum vrea Emma Răducanu să revină în elita tenisului. Colaborare cu un fost antrenor al lui Novak Djokovic

Emma Răducanu este în continuare în căutarea unui antrenor și a decis să încerce o colaborare cu Riccardo Piatti, cel care în trecut l-a pregătit pe Novak Djokovic.
06.04.2022 | 10:28
Cum vrea Emma Raducanu sa revina in elita tenisului Colaborare cu un fost antrenor al lui Novak Djokovic
Emma Răducanu. Sursă foto: EPA-EFE/JOHN MABANGLO
ADVERTISEMENT

Britanica de 19 ani a dat marea lovitură anul trecut când a câștigat US Open, dar imediat după acel triumf a hotărât să se despartă de antrenorul Andrew Richardson.

Fostul antrenor al lui Novak Djokovic o pregătește pe Emma Răducanu

După succesul de la Flushing Meadows, rezultatele jucătoarei cu tată român nu au fost cele așteptate, iar criticile la adresa sa nu au contenit, mai ales că Răducanu a lăsat impresia că este mai degrabă interesată de contractele publicitare decât de tenis.

ADVERTISEMENT

Ea a colaborat cu antrenorul german Torben Beltz, care a lucrat şi cu Angelique Kerber, dar britanica nu a mai impresionat, chiar dacă a tot continuat să urce în ierarhia WTA până aproape de Top 10, deoarece avea foarte puține puncte de apărat.

Deși nu a anunțat o despărțire de Beltz, Emma Răducanu a decis să meargă să se pregătească în Italia pentru sezonul de zgură cu Riccardo Piatti, fostul antrenor al lui Novak Djokovic. Cotidianul Gazzetta dello Sport scrie că britanica trage tare la academia lui Piatti de la Bordighera, pe Riviera Italiană, la 12 kilometri de graniţa cu Franța.

ADVERTISEMENT

Răducanu, pregătiri pentru Roland Garros

Acum, rămâne de văzut dacă este doar o scurtă etapă de pregătire în Italia pentru Emma Răducanu sau o colaborare de mai lungă durată. După ce a triumfat la US Open anul trecut, evoluând din calificări, tânăra sportivă nu a legat mai mult de două victorii la niciunul dintre cele opt turnee la care a participat.

Ajunsă pe locul 12 în clasamentul WTA, Răducanu va începe sezonul de zgură la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart (18-24 aprilie), pentru ca apoi să joace, în luna mai, la turneele de la Madrid și Roma, înainte să meargă la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Jannik Sinner, ultimul star lansat de Piatti

Format ca antrenor la Academia Bollettieri, în Florida, Riccardo Piatti, 64 de ani, este un nume mare în tenis, mai ales în ceea ce priveşte lansarea unor tineri jucători. A lucrat cu Ivan Ljubicic de când croatul avea 18 ani şi era clasat în jurul locului 1.000 ATP şi până la finalul carierei în care cea mai bună poziţie a lui a fost locul 3 mondial.

Tot când avea 18 ani, Djokovic a trecut prin mâna italianului, dar colaborarea a fost mai scurtă de un an şi a fost întreruptă de Piatti. Francezul Richard Gasquet, canadianul Milos Raonic, pe care l-a dus pe locul 3 mondial, croatul Borna Coric, chiar şi rusoaica Maria Sharapaova, la finalul carierei, au fost elevii italianului.

ADVERTISEMENT

Ultima lui ”creaţie” este italianul Jannick Sinner, 20 de ani, fost număr 9 mondial, de care s-a despărţit recent. ”Am făcut ceea ce am crezut că este bine pentru mine, chiar dacă decizia nu a fost uşor de luat. Cu Riccardo, am făcut o treabă incredibilă. Am plecat de acasă la 13 ani pentru a merge acolo şi am ajuns în Top 10”, a declarat Sinner, după încetarea colaborării cu antrenorul care l-a ajutat să câştige şase titluri ATP.

ADVERTISEMENT