Life

Cum vrea Lidl să pună capăt risipei alimentare. O pungă cu mâncare costă 15 lei

Cum vrea Lidl să pună capăt risipei alimentare. Acum, compania a pus la vânzare porții de mâncare de 15 lei. Despre ce este vorba.
01.06.2023 | 20:12
Cum vrea Lidl sa puna capat risipei alimentare O punga cu mancare costa 15 lei
Cum vrea Lidl să pună capăt risipei alimentare. Foto. Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum vrea Lidl să pună capăt risipei alimentare. A găsit o soluție foarte ingenioasă pentru a face acest lucru.

Cum vrea Lidl să pună capăt risipei alimentare

Mai precis, Lidl a stabilit să folosească niște pungi anti-risipă. Toate alimentele care nu sunt cele mai aspectuoase, dar care sunt bune de mâncat vor fi puse în astfel de pungi.

ADVERTISEMENT

În acest fel, oamenii vor putea cumpăra produse mai accesibile ca preț. O astfel de pungă cu alimente va fi 3 euro, adică echivalentul a circa 15 lei.

Alimentele sunt doar unele care nu arată prea bine din punct de vedere estetic, dar care au toate calitățile nutriționale.

ADVERTISEMENT

În această categorie vor fi puse fructele și legumele. Deocamdată, o asemenea inițiativă nu pare să fi fost pusă în practică și în cazul cărnurilor.

Cum au primit clienții Lidl această inițiativă

Toate legumele și fructele de la Lidl care sunt rămase odată cu venirea stocului nou de produse vor fi puse în pungile respective și vor fi vândute mai ieftin.

ADVERTISEMENT

Această inițiativă a fost foarte apreciată de clienți, lucru care a fost văzut la raft. Această inițiativă va fi probabil disponibilă și la noi în țară în curând.

Deocamdată, conceptul a fost testat în Insulele Canare, iar totul a fost un succes acolo, conform reprezentanților de la Lidl.

ADVERTISEMENT

„După succesul înregistrat în Insulele Canare sunt convinsă că și clienții noștri din restul țărilor vor saluta această inițiativă într-un mod foarte pozitiv”, a declarat Michaela Reischl, director Responsabilitate socială și corporativă –Lidl.

Această măsură a început să fie implementată și în alte supermarketuri. Spre exemplu, și în Carrefour mai sunt unele legume și fructe la preț redus. Și carnea care este aproape de data de expirare este pusă la ofertă în cele mai multe dintre magazine, scrie România TV.

La Lidl, o măsură similară este în ceea ce privește produsele lactate. Acestea pot fi vândute cu reduceri mari pentru a nu fi risipite. Acestea pot fi mai ieftine și cu 50%.

ADVERTISEMENT