News

Cum vrea Putin să atragă străinii în armata rusă. Ce le promite liderul de la Kremlin

Cum vrea Putin să atragă străinii în armata rusă. Ce le promite liderul de la Kremlin acelor cetățeni străini care aleg să slujească pe front Armata Roșie.
15.05.2023 | 22:17
Cum vrea Putin sa atraga strainii in armata rusa Ce le promite liderul de la Kremlin
Cum vrea Putin să atragă străinii în armata rusă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cum vrea Putin să atragă străinii în armata rusă. Ce le promite liderul de la Kremlin acelor cetățeni străini care aleg să slujească pe front Armata Roșie pe frontul din Ucraina. Concret, Putin a semnat un decret prin care le oferă dreptul străinilor care se alătură armatei să devină cetățeni ai Rusiei printr-o procedură mai rapidă.

Cum vrea Putin să atragă străinii în armata rusă

Conform Novayagazeta.eu, Vladimir Putin le oferă același drept tuturor membrilor familiilor soldaților care au încheiat contracte. Așadar, ”străinii care au semnat contracte de serviciu militar în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse sau al formațiunilor militare pentru o perioadă de un an în timpul operațiunii militare speciale au dreptul de a solicita cetățenia într-un mod simplificat”, conform documentului.

ADVERTISEMENT

Înainte de acest decret era nevoie ca un străin să se alăture armatei timp de trei ani pentru a obține cetățenia rusă, dar acum e nevoie de un singur an. Inițiatorul legii a fost președintele Comisiei pentru apărare, Andrey Kartapolov. Înainte de aceste modificări legislative, înainte de războiul din Ucraina, doar cetățenii ruși puteau să se înroleze în armată, deși străinii puteau servi ca soldați sub contract.

Între timp, Vladimir Putin a semnat un decret prin care a eliminat limita superioară de vârstă pentru încheierea unui contract cu armata, atât pentru cetățeni, cât și pentru străini. Între timp, până când Putin va convinge străinii să se alăture armatei ruse pentru cetățenie, la Bakhmut luptele grele continuă, deși e neclar care e progresul real al Ucrainei în zonă.

ADVERTISEMENT

Asta, după ce mai multe videoclipuri de pe rețelele sociale de la Bakhmut arată lupte intense care continuă între clădirile înalte de apartamente de la marginea de vest a orașului. Videoclipurile, care sunt filmate din partea ucraineană și au fost publicate luni, arată lovituri între clădirile dintr-un cartier în care luptătorii companiei militare private Wagner au încercat să câștige teren.

Ca de obicei, unitățile militare ucrainene recunosc că în interiorul orașului situația este extrem de dificilă. Brigada a 5-a de asalt a scris pe pagina oficială de Facebook: ”Deși împingem inamicul înapoi pe flancuri, situația din oraș este la un pas de iad pentru că inamicul folosește toate mijloacele. El varsă foc în fiecare casă, distrugându-le pe toate. Deci situația este… Deși avem succese parțiale, situația este încă foarte grea”.

ADVERTISEMENT

Myroshnykov, un cunoscut blogger militar ucrainean, a sumarizat situația: ”Orașul în sine este un iad viu. Nu mai e nimic de apărat acolo, dar soldații noștri nu pleacă și rămân fermi!”. Brigada a 5-a a spus că în afara orașului, a făcut câștiguri împotriva forțelor ruse în ultimele zile și săptămâni și s-a înaintat cu aproximativ 2,5 kilometri în ultimele două luni, împingând treptat linia frontului rusesc departe de satul Ivanivske, imediat la vest de Bakhmut.

Cu toate acestea, Brigada a 5-a a adăugat că rușii au păstrat un avantaj uriaș în cantitatea de artilerie pe care o pot folosi. ”Scopul lor a fost să-l distrugă și să captureze Bakhmut cu orice preț. Ei fac totul pentru asta. Deci, din păcate, nu doar linia noastră de front suferă, ci și toate orașele și satele suferă”, au adăugat militarii ucraineni.

ADVERTISEMENT

Bakhmut este epicentrul unor bătălii mari în ultimele luni, care au alungat mii de oameni din casele lor și au lăsat zona devastată. Dar, în ciuda eforturilor mari pe care Rusia le-a depus pentru a captura orașul, momentan Armata Roșie nu a reușit să preia controlul total, iar în această săptămână au existat pierderi grele în rândul invadatorilor.

ADVERTISEMENT