News

Cum vrea să atragă CFR-ul călători în trenurile goale de Otopeni! Reduceri la un magazin de haine la șase luni de la inaugurare

Cum vrea să atragă CFR-ul călători în trenurile goale de Otopeni, la șase luni de la inaugurarea liniei.
22.06.2021 | 19:11
Cum vrea sa atraga CFRul calatori in trenurile goale de Otopeni Reduceri la un magazin de haine la sase luni de la inaugurare
CFR Călători a gândit o reducere pentru călătorii săi la un magazin de haine. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe 13 decembrie 2020, România lega într-un final apoteotic Gara de Nord de principalul aeroport al țării. Nici vorbă de metrou, subiect care a devenit mai degrabă o bășcălie în spațiul public, ci o făcea prin calea ferată. Astfel, Henry Coandă, adică Otopeniul avea legătură directă cu Bucureștiul și de lucrul acesta s-au agățat toți politicienii. Social democrații s-au împăunat că proiectul a fost gândit și început de ei, în timp ce liberalii s-au lăudat că ei sunt cei care au terminat și tăiat panglica.

Toate bune și frumoase, doar că nimeni nu a luat în calcul și dorința oamenilor de a merge cu trenul spre aeroport. Astfel că, după zeci de ani în care legătura părea o himeră îndepărtată, românii au obosit de la atât amar de așteptare și au rămas fideli vechilor obiceiuri.

ADVERTISEMENT

Cum vrea să atragă CFR-ul călători în trenurile goale de Otopeni!

Taxiurile nici măcar n-au fost atinse și au continuat să-și facă eternele curse spre oraș. Unele legale, altele, nu prea. Prea puțini au fost cei care au decis să folosească trenul și să pună punct mafiei taxiurilor din Aeroportul Otopeni, așa cum a fost numită chiar și de autorități.

Noua linie de cale ferată, atenție, detaliu care s-ar putea să vă amuze teribil, abia a doua inaugurată în ultimii 30 de ani în România, după cei 5 kilometri pe care statul i-a dat în folosință acum 6 ani lângă Calafat, a venit cu un preț accesibil.

ADVERTISEMENT

Astfel, în doar 20 de minute, cei care urcau în trenul de Otopeni ajungeau la aeroport plătind numai 4 lei. Da, citiți bine, 4 lei. Diferență zdravănă față de aparatul taxiurilor, dar nu pe placul tuturor. La șase luni distanță, nu o dată presa a sesizat că trenurile sunt mai degrabă goale.

FANATIK a scris despre rută AICI și a anunțat și când s-a dat în folosință stația Patinoar PO, adică gara miliardarului Ion Țiriac. Citește materialul AICI. Acum, CFR Călători a trecut și la fapte și vrea să o popularizeze pe ultima.

ADVERTISEMENT

Reduceri la un magazin de haine pentru călătorii spre Otopeni

Zis, dar mai ales făcut pentru că reprezentanții companiei de stat au anunțat un parteneriat între CFR Călători și un outlet privat de îmbrăcăminte. Mai exact, toți cei care cumpără un bilet de tren spre Aeroport sau gara lui Ion Țiriac primesc automat și o reducere la haine și încălțăminte.

Culmea, de prețuri mai mici pot beneficia și cei care merg cu mașina spre Otopeni. Au nevoie să îndeplinească o condiție simplă, și anume, să cumpere și ei un bilet de tren de 4 lei.

ADVERTISEMENT

”Urcă-te în trenul CFR Călători pe ruta Gara de Nord – Otopeni și pregătește-te de o sesiune de smart shopping în magazinul Miniprix Otopeni, unde ai o reducere de 20% dacă prezinți biletul la casa de marcat”, a fost anunțul oficial al celor de la CFR Călători.

Promoţia a fost anunţată şi de retailer.”Ce zici de mai puțină poluare și mai mult shopping? Te invităm într-o excursie de smart shopping cu trenul și 20% reducere la Miniprix Otopeni. Hai pe la noi cu trenul, alege-ți ce-ți place, prezintă biletul de tren (din ziua respectivă) la casa de marcat și noi îți dăm reducerea pe loc. Găsești aici orarul trenului, poți cumpăra biletul online”.

Cine iese pe plus din afacerea CFR –  Miniprix

La o atentă privire se poate observa cum ideea se adresează mai degrabă bucureştenilor amatori de plimbări şi cumpărături, nu celor care vor să meargă în Aeroport. Magazinul este situat pe DN1, undeva la 10 minute de mers pe jos de ultima staţie. Mai mult decât atât, cine vrea să pună mâna pe reduceri trebuie să traverseze şi pasarela pietonală.

Doar că, înțelegerea pare să ofere o punte magazinului. Mai ales că nici CFR Călători, nici Miniprix nu menționează drept condiție imperios necesară pentru obținerea reducerii o călătorie până la Aeroport, ci până la Otopeni, loc unde se află şi gara lui Ţiriac.

Culmea, biletul de tren are același preț, indiferent de locul în care alegi să cobori, ultima staţie, adică aeroportul Henry Coandă sau Patinoar PO.

Cum și-a făcut Ion Țiriac o gară

Gara Patinoar PO are un singur peron și atunci când a fost inaugurată a fost prezentată drept o reuşită a constructorilor. Este poziționată pe viaductul care supratraversează DN1 între un hotel și Telekom Arena, patinoarul omului de afaceri.

Ion Ţiriac nu a ezitat o clipă și s-a contrat serios cu autoritățile în momentul în care au început lucrările pentru calea ferată. Culmea, deși nu a fost inclusă în proiectul inițial al liniei ferate Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă, construcția PO Patinoar a fost construită ca o condiție pusă chiar de miliardarul Ion Țiriac. Proprietarul patinoarului Telekom Arena a solicitat acest lucru pentru a renunța la contestarea în instanță a proiectului conexiunii feroviare.

De remarcat că începând cu data de 1 iunie 2021, în fiecare zi la Patinoar PO opresc 21 de perechi de trenuri. 14 dintre ele sunt ale companiei de stat CFR Călători, patru aparține de Regio Călători și trei de Transferoviar Călători.

UPDATE / După postarea articolului, reprezentanții CFR Călători ne-au trimis următorul comunicat: „Precizăm că între CFR Călători și Miniprix nu există încheiat niciun parteneriat și compania nu a anunțat niciun parteneriat.

CFR Călători doar a distribuit pe pagina proprie de facebook o postare a acestui outlet de îmbrăcăminte care promovează călătoria cu trenul.”

Vă prezentăm mai jos cele două postări ale companiilor. „Urca-te în trenul CFR Călători pe ruta Gara de Nord – Otopeni și pregătește-te de o sesiune de smart shopping în magazinul Miniprix Otopeni unde ai o reducere de 20% dacă prezinți biletul la casa de marcat”, a fost mesajul celor de la CFR Călători postat pe pagina oficială, mesaj la care compania a atașat postarea outletului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care...
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care eleva de 17 ani e atacată, surprins de camerele de supraveghere
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Sortiment de chipsuri scos de la vânzare. Risc mare de alergii pentru consumatorii...
Sortiment de chipsuri scos de la vânzare. Risc mare de alergii pentru consumatorii sensibili
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”