ADVERTISEMENT
News

Cum vrea să rezolve Ludovic Orban problema piețelor închise! Discuție cu Nicușor Dan

Autor: Alexandru Năstase | 07.11.2020 | 18:27
Cum vrea să rezolve Ludovic Orban problema piețelor închise! Discuție cu Nicușor Dan
Ludovic Orban aduce un omagiu lui Corneliu Coposu. Sursa foto - REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți spun cum vrea să rezolve premierul Ludovic Orban problema piețelor închise! Acesta a discutat cu mai mulți prefecţi şi primari, inclusiv cu edilul Capitalei, Nicuşor Dan, ca urmare a deciziei de suspendare a activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise.

ADVERTISEMENT

Orban le-a solicitat acestora să ia măsuri ca producătorii autohtoni să aibă o „posibilitate alternativă” de a-şi vinde marfa.

Mai mult de atât, premierul a propus, subliniind că ceea ce zice se referă la producătorii autohtoni, ca aceştia să poată vinde fie în spaţii exterioare amenajate în zona pieţelor, fie în pieţe volante, vinerea, sâmbăta şi duminica.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Ludovic Orban despre piețele închise!

„Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie, dar pentru asta trebuie o reacţie. Să vorbeşti cu primarii de sector şi să le ceri lucrul ăsta”, i-a transmis premierul primarului Capitalei.

Primul ministru a precizat, în discuţiile avute, că va transmite Direcţiilor de Sănătate Publică şi Direcţiilor Sanitar-Veterinare solicitarea de a sprijini autorităţile locale în amenajarea unor astfel de spaţii.  În toate discuţiile, premierul  a subliniat că este vorba despre producătorii autohtoni.

ADVERTISEMENT

În discuţia cu Nicuşor Dan a afirmat că în pieţele din Bucureşti sunt mulţi comercianţi intermediari care nu au nicio bucată de pământ, care au certificat de producător obţinut de la diferiţi primari de prin jurul Bucureştiului şi care nu sunt producători.

”Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise amenajate în jurul pieţelor şi în pieţele volante”, a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT

La rândul său, primarul oraşului Sebeş, Dorin Nistor, a anunţat pe Facebook că a  discutat cu premierul pe tema situaţiei pieţelor agro-alimentare.

„Mesajul pe care dorim să îl transmitem şi al cărui mesager devin în comunicarea cu toţi primarii din judeţul Alba este acela că pieţele agro-alimentare care se înscriu în caracteristicile de spaţii deschise, aerisite, îşi menţin funcţionalitatea.

ADVERTISEMENT

Ne dorim ca acest mesaj să ajungă la producătorii agricoli, care au nevoie să fie sprijiniţi în această perioadă. De asemenea, consumatorii doresc să cumpere produse româneşti proaspete, care se regăsesc în oferta generoasă a pieţelor noastre, mai ales toamna”, a transmis Nistor, pe Facebook.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!