News

Cum vrea să schimbe Gabriela Firea învățământul în România! Deciziile fostului primar

20.11.2020 | 15:56
Cum vrea sa schimbe Gabriela Firea invatamantul in Romania Deciziile fostului primar
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a anunțat că vrea să schimbe învățământul în România! Fostul primar al Capitalei, candidat acum pe listele PSD la Senat pentru București spune că a gândit mai multe soluții pentru educație. 

Firea a transmis că în Senat își dorește să devină o adevărată voce a oamenilor! Fostul primar a spus însă că are nevoie de susținerea bucureștenilor pentru a continua în Parlament toate proiectele pentru cetățeni în cele mai importante domenii.

ADVERTISEMENT

Fostul primar vrea să își pună amprenta serios pe sănătate, educație, mediu, transport, dar și infrastructură, domenii care au suferit serios în ultima perioadă.

Gabriela Firea vrea să schimbe învățământul în România!

„Mă voi bate în continuare pentru ca Bucureștiul să aibă un buget adecvat nevoilor, o centură rutieră ocolitoare care să rezolve problema traficului și a poluării, rețea de termoficare modernizată, școli și spitale la nivel european”, a transmis fostul primar.

ADVERTISEMENT

Chestionată despre proiectele pe care vrea să le implementeze în educație, Gabriela Firea nu a ezitat o clipă și a spus că își dorește să continue unele programe începute ca edil.

„În programul PSD pentru alegerile parlamentare am introdus Programul Național ”Școala cu program prelungit”.

ADVERTISEMENT

Înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16.00 va oferi astfel elevilor pe lângă programul şcolar şi  posibilitatea de a primi o masă caldă şi de a participa la activități de aprofundare, remediale şi extracurriculare la decizia școlii, în funcție de specificul comunității.

Prin acest program, toţi elevii, chiar şi cei care provin din familii fără venituri substanţiale, vor beneficia de cursuri de instruire după terminarea orelor de curs, cât timp părinţii sunt încă la locul de muncă”, a mai zis Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Fostul primar spune că vrea să modifice acordarea burselor sociale. „Am introdus în programul PSD pentru alegerile parlamentare relaxarea condiţiilor de acordare a burselor sociale la nivel național, care să ducă la dublarea numărului de beneficiari ai bursei sociale, care ar trebui să fie asigurată lunar la 40% din salariul minim net pe economie.

Ne propunem ca bursa de studiu să ajungă la 32% din salariul minim pe economie, bursa de merit la 35%, iar cea de performanţă la 37,5%.

Înfiinţarea unei burse de asistenţă socială de 1.000 de lei pentru copiii care provin din sistemul de protecţie instituţionalizat, cu condiţia ca aceştia să fie înscrişi într-o unitate de învăţământ preuniversitar și garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic reprezintă o prioritate a mea, dar și a colegilor mei în momentul în care vom ajunge în  Parlamentul României. De asemenea, susținem în continuare alocarea a 6 procente din PIB pentru educaţie”, a mai adăugat Firea.

Gabriela Firea a mai transmis că sistemul de educație are nevoie în continuare de investiții, pregătire și adaptare la noile cerințe pentru desfășurarea anului școlar în condițiile actuale. „Programul PSD pentru guvernarea 2020 – 2024 prevede demarare unui proiect ”Școli inteligente pentru copii inteligenți”.

Prin acest proiect ne-am propus să asigurăm resurse materiale digitale – laptopuri sau tablete și conectare la internet, realizarea unui sistem integrat de eLearning bazat pe o platformă cu facilități de videoconferință, dar și înființarea ”Platformei națională digitală a educației”, unde să fie găsite manuale în format digital, catalogul virtual, dar și alte resurse de învățare și evaluare.

La toate acestea vrem să adaugăm realizarea unei Platforme educaționale digitale multimedia și a unei Biblioteci virtuale multimedia în colaborare cu Televiziunea Română”, a subliniat Firea.

 

ADVERTISEMENT