Sporturi

Cum vrea să schimbe Serena Williams fotbalul mondial! Propunere inedită a fostului lider din circuitul WTA

10.03.2019 | 17:04
Cum vrea sa schimbe Serena Williams fotbalul mondial Propunere inedita a fostului lider din circuitul WTA

Bate vântul schimbării în fotbalul mondial! Serena Williams este cea care vrea să revoluționeze acest sport și a venit cu o propunere cel puțin interesantă. Astfel, fostul lider din circuitul WTA își dorește să modifice câteva reguli și a anunțat acest lucru chiar în conferința de presă susținută după victoria cu Viktoria Azarenka de la Indian Wells. Serena își dorește ca femeile din fotbal să primească salarii egale cu cele pe care le încasează bărbații.

Cum vrea să schimbe Serena Williams fotbalul mondial!

“Stiu ca in fotbal discrepanta este foarte mare, injusta. Este o batalie, o lupta. Am avut niste pioneri incredibili in tenis in anii ’70. Ele au spus clar si raspicat ca trebuie sa primim aceiasi bani ca barbatii. Au crezut si au luptat pentru asta! Cred ca intr-un anumit punct trebuie sa existe astfel de lideri in fiecare sport. Poate a sosit si timpul fotbalului. De cum vor actiona depinde viitorul fotbalului feminin”, a declarat Serena Williams la puține momente după ce s-a calificat în turul 3 al competiției americane.

Ajunsă la 37 de ani, Serena Williams a revenit în circuit după o pauză destul de lungă în care a devenit mamă. Fostul lider mondial a urcat până pe locul 10, dar s-a plâns de faptul că WTA-ul a discriminat-o. Mai mult de atât, în repetate rânduri, Serena a susținut că a avut de suferit din plin atunci când s-a întors. De altfel, americanca a pierdut aproape toate punctele după ce a rămas însărcinată. Nici organizatorii competițiilor nu au avut prea multă bunăvoință – Williams spune că a dat numai peste adversare puternice în turneele la care și-a anunțat prezența.

Cum vrea să schimbe Serena Williams fotbalul mondial! Serena Williams
Serena Williams vrea să schimbe fotbalul mondial și militează pentru egalitate

Serena Williams, serie de acuze

“Cand m-am intors in tenis am fost penalizata pentru pauza luata. Am coborat de pe primul loc in clasament pana pe 453. A trebuit sa intalnesc adversare mult mai dificile in primele tururi de la Roland Garros, motiv pentru care am suferit o accidentare la pectorali ce m-a fortat sa abandonez. Am luptat din greu si am ajuns in scurt timp in finala de la Wimbledon, dar a trebuit sa lupt impotrivia acestui clasament nedrept. Trebuie sa ne oprim sa penalizam femeile cand se intorc in circuit dupa ce nasc”, a declarat Serena Williams

Nici peste finală pierdută la US Open nu a trecut prea ușor Serena Williams. Americanca s-a certat atunci cu arbitrul partidei. “Exista un standard dublu pe care il vedem si in tenis. Femeile sunt catalogate emotionale, isterice sau agresive, in timp ce barbatii care se comporta la fel nu sufera nicio consecinta. Este o bariera uriasa de care femeile se lovesc zi de zi”, a mai spus Serena.
* 10 este locul pe care îl ocupă Serena Williams în clasamentul WTA