„Cumpănașu, șapte case!” Candidatul la prezidențiale primește o sumă importantă din chiriile locuințelor sale

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
25/09/2019, 14:43
„Cumpănașu, șapte case!” Candidatul la prezidențiale primește o sumă importantă din chiriile locuințelor sale
Câte locuințe are Alexandru Cumpănașu în declarația de avere *foto: mediafax

După „Adrian Năstase – patru case” și „Klaus Iohannis – șase case”, un alt candidat la alegerile prezidențiale iese în evidență cu numărul de imobile pe care le deține. Astfel, unul dintre cei mai controversați candidați la alegerile din acest an, fostul realizator tv Alexandru Cumpănașu, are în declarația de avere nu mai puțin de șapte case. Două dintre imobile sunt și închiriate, lucru ce aduce un bonus financiar unchiului Alexandrei Măceșanu.

Alexandru Cumpănașu are șapte case în declarația de avere

Potrivit declarației de avere afișată pe site-ul Biroului Electoral Central, Alexandru Cumpănașu deține șapte immobile: patru apartamente și trei case de locuit. Adresele unde Cumpănașu are aceste locuințe sunt cenzurate de către BEC, dar din datele pe care le avem la dispoziție, cel mai mare imobil este un apartament de 228 de mp. De asemenea, celelalte apartamente au 164, 154 și 79 de mp. În ceea ce privește casele de locuit, Cumpănașu are în declarația de avere o casă de 172 de mp, și două de câte 78 de mp. Toate casele au fost dobândite din 2013 încoace. Pe lângă cele șapte case, Alexandru Cumpănașu mai are și trei terenuri care totalizează 617 mp.

Interesant este că două din cele șapte case au fost și date spre închiriere de către soții Cumpănașu. Astfel, Societatea de Avocați Iacob și Olteanu a plătit în 2018 peste 50.000 de lei pentru chiria unui imobil. Asta în timp ce Skylux Construction SRL a plătit familiei Cumpănașu aproape 56.000 de lei.

Câte locuințe are Alexandru Cumpănașu în declarația de avere
Câte locuințe are Alexandru Cumpănașu în declarația de avere *foto: bec.ro

Alexandru Cumpănașu, declarație de avere impresionantă

Sumele obținute de chirie completează o avere impresionantă acumulată de soții Cumpănașu doar în anul 2018. Astfel, Alexandru Cumpănașu are patru salarii, dintre care unul este în cadrul Ministerului Educației, la UEFISCDI, în timp ce altul este la SNSPA. Sumele câștigate de Cumpănașu și soția lui din aceste salarii totalizează peste 100.000 de euro. De asemenea, cei doi au primit o groază de bani din drepturi de autor și prestări servicii!

Reamintim că Alexandru Cumpănașu a decis să candideze la alegerile prezidențiale din calitate de independent, pe o platformă „anti-sistem”. El a prezentat peste 230.000 de semnături, dar Biroul Electoral Central a decis să îl dea în judecată pentru că și-ar fi falsificat semnăturile.

Închide ×