Fotbal intern

Cumpără Cristi Borcea Dinamo de la Ionuț Negoiță? „Are bani. A făcut 70 de milioane de euro cât a stat în pușcărie!”

21.05.2020 | 10:48
Cumpara Cristi Borcea Dinamo de la Ionut Negoita Are bani A facut 70 de milioane de euro cat a stat in puscarie
ADVERTISEMENT

Dinamo continuă să rămână unul dintre cele mai fierbinți subiecte din fotbalul românesc. Povestea cu investitorii spanioli, în care fiecare parte vine cu justificările ei, efortul uriaș făcut de fanii din PCH pentru a salva clubul mențin o stare de nesiguranță în privința viitorului câinilor.

Dumitru Dragomir a dezvăluit cum a făcut bani Cristi Borcea fiind închis

O importantă gură de oxigen ar putea veni din partea unuia dintre foștii acționari de dinaintea preluării lui Dinamo de către Ionuț Negoiță. Cristi Borcea este, în sfârșit, un om liber și are o avere care i-ar permite să salveze clubul. Fostul președinte al Ligii Profesioniste are numai cuvinte de laudă la adresa lui Borcea.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a dezvăluit la Telekom Sport cum a reușit fostul acționar al lui Dinamo să facă avere deși s-a aflat în două rânduri în spatele gratiilor în urma dosarului transferurilor, între martie 2014 – iulie 2018 și februarie-noiembrie 2019.

Asociere cu un alt fost dinamovist, Gigi Nețoiu

„Borcea a făcut 70 de milioane de euro cât timp a fost în pușcărie! Sper să nu se supere pe mine pentru că spun asta. Dar nu cred că se mai întoarce în fotbal” – spune oracolul din Bălcești.

ADVERTISEMENT

Cristi Borcea a dat lovitura în urma asocierii cu un alt fost acționar din fotbal, care a investit la ROCAR, Universitatea Craiova și Dinamo, Gigi Nețoiu, care are o impresionantă fermă de 4000 de hectare la Cetate, în județul Dolj.

Fermă cu 2500 de angajați

„Acum o oră m-am văzut cu ei. Am cinat împreună. Am mâncat pui de țară, de la Cetate. Ce au ăștia acolo… Borcea și Nețoiu sunt deștepți! Sunt dați dracului. Am fost acum o săptămână acolo pentru că nu credeam. Băi fraților, sunt 2.500 de oameni care muncesc acolo. Au pământ irigat, au mașini care merg singure, tractoare. Când am fost eu acolo au cumpărat o grămadă de tiruri noi. Borcea și Nețoiu sunt sclipitori” – spune Dragomir.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, Borcea, care a rămas cu sufletul la Dinamo, a vrut să găsească o modalitate de a ajuta financiar clubul cumpărând baza de la Săftica.

Cum a vrut Borcea să ajute pe Dinamo

„Borcea i-a promis lui Negoiță relativ de curând să achiziționeze baza de la Săftica. Era dispus să-i dea câteva sute de mii de euro, un milion. Putea doar o parte să preia. În fine, mai mult voia să sprijine clubul, printr-o sumă de bani. În schimb, ar fi putut să-i dea abonamente sau loje pe Național Arena sau se găsea o formulă. Nu s-au înțeles, asta a fost”.

ADVERTISEMENT

L-ar fi vrut pe Cornel Dinu într-o funcție la club

Singurul lucru pe care l-a spus fostul acționar a fost legat de faptul că și-ar fi dorit ca un dinamovist precum Cornel Dinu să fi avut o funcție importantă în club.

„Nu mai contează ce-a fost, totul e istorie. Mi-ar fi plăcut și-aș fi vrut doar ca să fie într-o funcție la club Cornel Dinu, să fie o voce de luat în seamă, ținând cont ceea ce a făcut pentru club și ce experiență are. Ar fi fost un om care dădea o idee”.

ADVERTISEMENT