News

Cunoscutul meteorolog Dumitru Baltă, găsit inconștient în casă. Ce au descoperit medicii

Profesorul Dumitru Baltă, unul dintre cei mai populari meteorologi din România, a fost găsit prăbușit în propria casă. Bărbatul a fost transportat la spital.
23.04.2023 | 16:47
Cunoscutul meteorolog Dumitru Balta gasit inconstient in casa Ce au descoperit medicii
Meteorologul Dumitru Baltă ar fi suferit un AVC
ADVERTISEMENT

Dumitru Baltă a ajuns la spital, după ce a fost găsit fără cunoștință, în propriul imobil. Medicii sunt rezervați în legătură cu diagnosticul profesorului.

Dumitru Baltă ar fi făcut AVC

Reputatul meteorolog, cunoscut pentru desele apariții la televiziune, ar fi suferit un atac vascular-cerebral. Din primele informații, se pare că a suferit și câteva complicații, după ce s-a infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit BZI, Dumitru Baltă a fost transferat la spitalul Colentina, acolo unde i s-au făcut o serie de analize amănunțite. Medicii ar fi stabilit că meteorologul prezintă o pareză pe partea stângă, iar plămânii îi sunt afectați din cauza COVID.

Dumitru Baltă suferă de diabet, însă nu este cunoscut cu alte antecedente medicale. Din contră, el a reușit să-și mențină un ritm de viață sănătos, chiar și după ce s-a pensionat. În ultimii ani, el a continuat să activeze ca profesor la Facultatea de Geografie din cadrul Universității București.

ADVERTISEMENT

Dumnitru Baltă a prezentat primul buletin meteo, după accidentul de la Cernobîl

Dumitru Baltă s-a pensionat în 2011, însă a rămas un împătimit al meteorologiei dar și a excursiilor pe munte. El și-a început cariera în 1978, iar în 1986 a prezentat la TVR primul buletin meteo după accidentul nuclear de la Cernobîl.

În tinerețe, el a fost trimis să lucreze la stațiile meteo situate în vârf de mute. Cele mai dificile două luni au fost la stația de pe Vârful Țarcu, situată la 2200 m altitudine, în Carpații Meridionali.

ADVERTISEMENT

„La coborâre a trebuit să trecem printr-un nor, în structura unui nor, în care nu vedeam la doi metri și ne orientam după poteca de zăpadă care era mai bătătorită și mergeam talpă lângă talpă. Vă dați seama, să nu vezi la doi metri și să te orientezi după poteca veche, după cât de bătătorită este zăpada”, a povestit Dumitru Baltă pentru Digi24.

Și-a găsit vocația de meteorolog în 1978

Dumitru Baltă s-a născut la data de 19 februarie 1947, în comuna Alexandru Odobescu, județul Călărați. El este absolvent al Facultății de Geologie și Geografie din cadrul Universității București, promoția 1977.

ADVERTISEMENT

Până în 1978, el a lucrat ca profesor, însă a renunțat la această profesie pentru un post la Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie.

ADVERTISEMENT