Sport

Cupa Angliei semifinale. Chelsea – Crystal Palace 2-0 și, precum în 1992-93, avem finale similare în cele două cupe din Anglia

FANATIK vă oferă informații despre meciurile din semifinalele Cupei Angliei, care au loc sâmbătă, 16 aprilie și duminică, 17 aprilie și care oferă un nou meci de top Manchester City - Liverpool.
17.04.2022 | 18:53
Cupa Angliei semifinale Chelsea  Crystal Palace 20 si precum in 199293 avem finale similare in cele doua cupe din Anglia
S-au anunțat echipele de start la meciul Chelsea - Crystal Palace Sursă foto: EPA-EFE/Vince Mignott
ADVERTISEMENT
17-04-2022
14:51

Chelsea - Crystal Palace 2-0 și campioana Europei joacă finala cu Liverpool

Min.90+4: Final de meci. Chelsea se impune cu 2-0 și va juca finala FA Cup cu Liverpool. Este pentru prima dată din sezonul 1992-93 când aceleași echipe se înfruntă pentru Cupa Ligii și Cupa Angliei.

Min.90+1: Romelu Lukaku reia cu latul o centrare a lui Werner, însă mingea lovește bara, mingea sare la Ziyech, al cărui șut este blocat.

Min.79: Andersen rămâne singur-singurel la 6 metri, după o lovitură de colț, dar reia cu capul pe lângă și irosește șansa de a relansa jocul.

Min.76: 2-0. Mason Mount primește o pasă excelentă de la Timo Werner, între fundașii adverși, și marchează cu un șut plasat.

Min. 66: 1-0. Loftus-Cheek deschide scorul cu un voleu de la 16 metri, după pasa lui Havertz.

Min. 61. 0-0. Lovitura de cap a lui Kouyate trece un pic pe lângă poartă.

Min. 46: 0-0. A început repriza a doua.

Min. 45: 0-0 S-a terminat prima repriză

Min. 36: 0-0 Crystal Palace trimite balonul în bară, dar Andersen se afla în poziție afară din joc

Min. 30: 0-0 Zaha pornește impetuos pe un contraatac, dar Palace se pierde în idei și Chelsea, deși surprinsă, scapă fără emoții

Min. 21: 0-0 Chelsea are o posesie net superioară, dar ajunge greu în careul advers

Min. 15: 0-0 Cele două echipe evoluează prudent. Ocaziile cu adevărat importante lipsesc

Min. 1: 0-0 A început meciul

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rudiger – James, Jorginho, Kovacic, Marcos Alonso – Havertz, Mount – Werner. Rezerve: Kepa, Kante, Loftus-Cheek, Lukaku, Saul Niguez, Pulisic, Sarr, Thiago Silva, Ziyech. Antrenor: Thomas Tuchel.

Crystal Palace: Butland – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – Schlupp, Kouyate, McArthur – Eze, Mateta, Zaha. Rezerve: Guaita, J. Ayew, Benteke, Clyne, Edouard, Kelly, Milivojevic, Olise, Tomkins. Antrenor: Patrick Vieira.

16-04-2022
13:50

LIVE Manchester City - Liverpool 2-3 (Grealish 47, Silva 90+1 / Konate 9, Mane 17, 45)

Min. 90+6: 2-3 S-a terminat partida. FC Liverpool se califică în finala Cupei Angliei

Min. 90+1: GOOOOOL Manhester City!!! Silva înscrie pentru 2-3

Min. 47 – GOOOOL Manchester City!!! Jack Grealish înscrie la capătul unei acțiuni minunate și relansează partida

Min. 45 – GOOOL Liverpool!!! Fază superbă a elevilor lui Klopp finalizată cu gol de Mane cu un șut din voleu de la 14 metri.

Min. 17 – GOOOL Liverpool!!! Stones joacă mingea la portar, dar Steffen se blochează cu balonul la picior, Mane profită și înscrie golul doi.

Min. 9 – GOOOL Liverpool!!! Konate l-a dominat la un duel aerian pe Ake și a înscris cu o lovitură de cap după un corner.

Min. 1 – A început meciul.

S-au anunțat echipele de start la partida Manchester City – Liverpool, din semifinalele Cupei Angliei.

Manchester City: Steffen – Joao Cancelo, Stones, Ake, Zinchenko – Bernardo Silva, Fernandinho, Grealish – Foden, Gabriel Jesus, Sterling. Rezerve: Ederson, De Bruyne, Delap, Ruben Dias, Gundogan, Laporte, lavia, Mahrez, Rodri. Antrenor: Josep Guardiola.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Keita, Fabinho, Thiago Alcantara – Salah, Luis Diaz, Mane. Rezerve: Kelleher, Diogo Jota, Firmino, Gomez, Henderson, Jones, Matip, Milner, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.

Sâmbătă, 16 aprilie și duminică, 17 aprilie, au loc partidele din cadrul semifinalelor Cupei Angliei. De departe, cel mai așteptat moment este confruntarea dintre cele mai bune echipe din Premier League la acest moment, care se bat și la titlu, Manchester City și Liverpool.

Programul semifinalelor Cupei Angliei

Sâmbătă, 16 aprilie, ora 17:30

Manchester City – Liverpool

Duminică, 17 aprilie, ora 18:30

Chelsea – Crystal Palace

Manchester City și Liverpool s-au aflat față în față chiar duminica trecută, în campionat, pe Etihad Park din Manchester și la capătul unui meci de excelentă factură și echilibrat rezultatul a fost pe măsură, 2-2, păstrând suspansul în bătălia pentru titlu, unde City are un punct avans peste cormorani.

ADVERTISEMENT

Și nu ar fi deloc exclus, ba chiar cam așa văd și specialiștii și casele de pariuri lucrurile, ca Manchester City și Liverpool să se mai vadă odată față în față, de această dată în afara granițelor Regatului Marii Britanii. pe 28 mai, pe Stade de France, în finala Champions League.

Grave probleme pentru fanii lui Manchester City și Liverpool de a ajunge la semifinala Cupei Angliei

Manchester City – Liverpool este un meci de vârf în fotbalul din Regat și nu numai și evident că zeci de mii de suporteri ai celor două echipe și-ar fi dorit să însoțească favoriții la această semifinală, dar nu mulți vor putea face acest drum, din motive independente de ei.

ADVERTISEMENT

În weekend nu va circula nici un tren dinspre Manchester și Liverpool spre Londra și, mai mult, principala linie de metrou, Metropolitană, care are capătul la Stadionul Wembley nu va fi nici ea disponibilă, motivele fiind ample lucrări de control și modificări la sistemele de mișcare ale trenurilor, în special ale roților.

Mari probleme cu transportul suporterilor la semifinala Manchester City – Liverpool

În aceste condiții, suporterii ambelor echipe și primarii din Manchester și Liverpool au cerut mutarea semifinalei într-un oraș abordabil, dar Federația a respins cererea, hotărând să pună la dispoziție pentru a ajunge la stadion 100 de autobuze gratis pentru circa 5.000 de suporteri ai celor două cluburi.

ADVERTISEMENT

O decizie care l-a înfuriat și pe antrenorul Jurgen Klopp, care o consideră ridicolă și inacceptabilă, pentru că astfel Federația își bate joc de suporteri, de cluburi, de jucători, de toată lumea. Liverpool a câștigat deja sezonul acesta, tot pe Wembley, finala Cupei Ligii, la lovituri de departajare, în fața lui Chelsea.

Chelsea – Crystal Palace, derbyul londonez din semifinalele Cupei Angliei

Nu la fel stau lucrurile pentru fanii celor două echipe londoneze, Chelsea și Crystal Palace, care pot ajunge lejer la marea arenă care din 2008 a început să găzduiască atât finala FA Cup cât și semifinalele. Chelsea a jucat ultimele două ediții, dar a pierdut în fața lui Arsenal în 2020 și Leicester în 2021.

ADVERTISEMENT

Chelsea are în palmares opt succese în Cupa Angliei și este văzută și acum drept mare favorită la a juca finala, a treia consecutivă. Echipa lui Thomas Tuchelvine după un adevărat thriller pe Santiago Bernabeu, unde a condus pe Real Madrid cu 3-0, dar în final a câștigat doar cu 3-2, fiind eliminată.

ADVERTISEMENT