Finală inedită în Cupa Davis! Pe cine va întâlni Franţa în ultimul act

Vicentiu Dinescu   
în Sporturi
18/09/2017, 10:06
Finală inedită în Cupa Davis! Pe cine va întâlni Franţa în ultimul act

Echipa de Cupa Davis a Franţei nu a avut probleme în întâlnirea din semifinale cu Serbia, scor 3-1, în care balcanicii au fost lipsiţi de liderul Novak Djokovici. După ce vineri Dusan Lajovici a reuşit surpriza în meciul cu Lucas Pouille, Jo-Wilfried Tsonga a restabilit egalitatea trecând fără mari probleme de Laslo Djere. Sâmbătă, la dublu, perechea Herbert/Mahut a defilat împotriva cuplului Krajinovici/Zimonjici.

Punctul decisiv a fost adus de la acelaşi Tsonga, care după ce a pierdut un set cu Lajovici, 2-6, a trecut la cârma jocului şi s-a impus în următoarele trei, 6-2, 7-6 (5), 6-2. Partida a cincea dintre Pouille şi Djere nu s-a mai disputat. Francezii vor juca pentru a 18-a oară cu Salatieră de Argint pe masă, ei reuşind să se impună până acum de nouă ori, ultima oară în 2001. Ultima finală jucată de francezi a fost în 2014, atunci când au pierdut în faţa vedetelor Elveţiei, Roger Federer şi Stan Wawrinka. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Franţa şi Belgia s-au întâlnit de şapte ori în Cupa Davis

În finală, Franţa va întâlni pe teren propriu Belgia, care a reuşit o semisurpriză trecând în semifinale de Australia, scor 3-2. Conduşi după două zile cu 2-1, belgienii au avut o revenire de senzaţie duminică, susţinuţi frenetic de publicul din Bruxelles. Primul a intrat pe teren David Goffin care a reuşit să treacă de starul australian Nick Kyrgios, deşi pierduse primul set.

În meciul decisiv, Steve Darcis a trecut lejer în trei seturi de tânărul Jordan Thompson şi a dus Belgia pentru a treia oară în finala Cupei Davis. Belgienii nu s-au impus niciodată în această competiţie, ultima dată când au ajuns în finală, în 2015, fiind învinşi de Marea Britanie, cu Andy Murray în echipă. Finala din acest an a Cupei Davis va avea loc în perioada 24-26 noiembrie.

Franţa şi Belgia s-au mai întâlnit de şapte ori în Cupa Davis, francezii conducând în meciurile directe cu 4-3. Ultima întâlnire dintre cele două naţiuni a avut loc în primul tur al ediţiei din 2001, atunci când Franţa s-a impus cu un sec 5-0. Ultima victorie directă a belgienilor datează din 1997, atunci când au câştigat cu 3-2, tot în runda inaugurală a competiţiei.

Închide ×