Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 17 noiembrie. Congo ar putea descalificată din playoff-ul de calificare la Campionatul Mondial

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 17 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 17 noiembrie Congo ar putea descalificata din playofful de calificare la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT
17-11-2021
21:10

Motivul șocant pentru care Congo riscă descalificarea

Selecționata pregătită de marele antrenor francez Hector Cuper ar putea fi eliminată din playoff-ul de calificare la Campionatul Mondial chiar dacă a terminat pe primul loc în grupă.

Conform regulamentului, orice antrenor poate face cinci schimbări doar cu condiția în care ele să aibă loc în maxim trei întreruperi ale jocului.

Cele patru schimbări făcute de Hector Cuper cu Benin
Cele patru schimbări făcute de Hector Cuper cu Benin

În minutul 90 al meciului câștigat cu 2-0 împotriva Beninului, Hector Cuper a făcut patru schimbări a întrerupt jocul de 4 ori, iar Congo ar putea pierde astfel cu 3-0 la „masa verde”.

17-11-2021
19:59

Ungaria va juca un meci mai puțin fără spectatori

Federația de la Budapesta a fost sancționată de UEFA care a dispus ca echipa națională a Ungariei să dispute trei meciuri fără spectatori din cauza acuzațiilor de rasism formulate de oficialii federațiilor franceze, respectiv portugheză.

Fanii maghiar au fost acuzați că au afișat bannere homofobe și că au imitat strigăte de maimuțe jignind jucătorii de culoare din cele două echipe naționale care și-au disputat și la Budapesta meciurile din grupa F de la EURO 2020.

Inițial UEFA a decis ca naționala Ungariei să joace trei meciuri cu porțile închise, ulterior reducând această penalitate la doar două partidei fără spectatori.

Forul european a păstrat, însă, nemodificată amenda de 100.000 de euro pe care Federația de la Budapesta este obligată să o plătească.  

17-11-2021
17:27

Echipa lui George Pușcaș, depunctată din cauza problemelor financiare

Reading, echipa lui George Pușcaș, a fost depunctată cu șase puncte din cauza nergulilor financiare, iar echipa se află în acest moment mai aproape de locurile de retrogradare.

Nu este singura echipă depunctată în Championship și Derby County a fost penalizată cu 21 de puncte, fiind ultima clasată în liga a doua din Anglia, având în acest moment -3 puncte.

17-11-2021
16:22

Stare de urgență la Bayern Munchen după ce încă trei cazuri de COVID au fost confirmate

Bayern Munchen a intrat în stare de alertă după ce un fotbalist și alți doi angajați au fost confirmați cu CIVID-19.

 

Fundașul Josip Stanisic care a participat la acțiunile echipei naționale a Croației din preliminariile pentru Cupa Mondială, a fost depistat cu COVID-19 și a intrat în izolare.

De asemenea, alți doi angajați ai clubului, infectați și ei cu virusul SARS-CoV-2, au fost izolați și nu vor mai participa la acțiuni în care sunt implicați jucătorii.

Pe lângă cazurile noi de COVID, antrenorul Julian Nagelsmann are o altă problemă generată de pandemia de coronavirus. Patru dintre jucătorii importanți ai echipei au refuzat să se vaccineze și nu vor fi primiți înhotelul în care se va caza campioana Germaniei pentru meciul de vineri cu Augsburg.

Este vorba despre Joshua Kimmich, Eric Maxim Choupo-Moting, Serge Gnabry și Jamal Musiala, potrivit Sky Sports Germania.

17-11-2021
15:39

Novak Djokovic este în semifinale la Turneul Campionilor

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, s-a calificat fără emoții, pentru a zecea oară, în semifinalele Turneului Campionilor, competiție care în acest an are loc la Torino.

Nole l-a învins, în al doilea meci al Grupei Verzi, pe rusul Andrey Rublev (5 ATP), cu 6-3, 6-2, în 69 de minute. A fost un meci fără istoric, chiar dacă sârbul și-a pierdut serviciul în primul game al confruntării.

 

De altfel, până la final Djokovici nu i-a mai permisi niciodată adversarului să-și procure vreo minge de break și, în plus, a realizat două game-uri albe. De la ora 22:00 a României, va avea loc al doilea meci al zilei din Grupa Verde, vel dintre britanicul Cameron Norrie, înlocuitorul grecului Stefano Tsitsipas, și norvegianul Casper Ruud.

Nole, care în primul meci l-a învins pe Ruud cu 7-6, 6-2, a bifat în fața lui Rublev a 50-a victorie a sezonului, iar vineri îl va înfrunta pe Norrie. Ultimul triumf al sârbului la Turneul Campionilor datează din 2015, precedentele succese fiind consemnate în 2008, 2012, 2013 și 2014.

17-11-2021
13:38

Cameron Norrie a luat locul lui Tsitsipas la Turneul Campionilor

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas (4 ATP) a luat decizia să se retragă de la ediția din acest an a Turneului Campionilor, care se desfășoară la Torino, din cauza unor probleme la cotul drept.

Tsitsipas a abandonat și la turneul Masters de la Paris, care a avut loc acum două săptămâni, din același motiv. La Torino, el a fost învins în primul meci din Grupa Verde de rusul Andrey Rublev cu 6-4, 6-4. Locul lui a fost luat de britanicul Cameron Norrie.

 

Grecul este al doilea jucător care abandonează la ediția din acest an a Turneului Campionilor, după ce duminică italianul Matteo Berettini s-a retras în timpul setului secund al partidei cu Alexander Zverev, când germanul conducea cu 7-6 (7), 1-0. Partida conta pentru Grupa Roșie a competiției.

Azi au loc două meciuri la Turneul Campionilor, ambele în cadrul Grupei Verzi: Novak Djokovic – Andrey Rublev, care se află în plină desfășurare, și Cameron Norrie – Casper Ruud, care începe la ora 22.00 a României.

17-11-2021
12:46

Sumă uriașă plătită pentru schimbarea numelui sălii Staples Center

Celebra sală de sport din Los Angeles, Staples Center, îşi schimbă numele pentru 700 de milioane de dolari.

Conform BBC, sala se va numi Crypto.com Arena începând cu 25 decembrie. Crypto.com, o companie de tranzacţionare a criptomonedelor, este legată prin contracte de sponsorizare cu echipa de fotbal PSG, cu formaţia de baschet masculin Philadelphia 76ers şi cu UFC, principala ligă profesionistă de arte marţiale mixte, cu sediul la Singapore.

”Crypto.com, platforma de criptomonede cu cea mai rapidă creştere din lume, şi AEG (Anschutz Entertainment Group), lider mondial în sport şi divertisment live, au ajuns la un acord istoric valabil 20 de ani pentru drepturile asupra numelui Staples Center, care intră în vigoare din 25 decembrie, iar sala se va numi Crypto.com Arena”, se arată în declaraţia comună a administratorului sălii şi noului său partener.

Sala, cu o capacitate de 20.000 de locuri, a fost inaugurată în 1999 şi reprezintă terenul propriu pentru echipele de baschet masculin LA Lakers şi LA Clippers, pentru echipa de hochei pe gheaţă Los Angeles Kings şi pentru formaţia de baschet feminin LA Spark.

Acordul a fost semnat pentru 700 de milioane de dolari, un record în asemenea parteneriate, iar plata se va face în bani obişnuiţi, nu în criptomonede. În urmă cu 22 de ani, compania de produse de birotică Staples a dat numele arenei pentru 120 de milioane de dolari.

17-11-2021
12:06

Elevii lui Mihai Iosif vor juca pe teren propriu la Giurgiu

În condițiile în care nu s-au primti toate avizele pentru a fi inaugurat Stadionul Giulești, echipa Rapid a jucat în acest sezon meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională. Ulterior, stadionul a fost închis pentru un turneu de DOTA 2, astfel că alb-vișinii au evoluat, „acasă”, la Mioveni.

Rapid va juca în prima etapă a returului Ligii I, pe 19 noiembrie, în deplasare, cu FC Chindia, meciul urmând să aibă loc la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană, de la ora 20:30.

 

Ulterior, elevii lui Mihai Iosif vor primi replica celor de la CS Mioveni. Întâlnirea va avea loc la Giurgiu, pe arena „Marin Anastasovici”, tot de la 20:30, conform unui anunț făcut pe facebook de clubul alb-vișiniu.

În fine, în etapa a treia din retur, Rapid se va deplasa la Ovidiu, pentru meciul cu Farul. Întâlnirea cu echipa antrenată de Gică Hagi începe la ora 21:30.

17-11-2021
11:21

Curtis Jones va lipsi câteva săptămâni

Mijlocașul echipei FC Liverpool, Curtis Jones, accidentat la ochi în timpul unui antrenament de la începutul lunii noiembrie, nu va putea reveni prea curând la antrenamente.

”Este o accidentare anormală și foarte ghinionistă, dar lucrul important de subliniat este că nu există daune de durată și vederea nu va fi afectată dincolo de perioada de recuperare. Oricum, natura problemei implică prudență. Trebuie să-i dăm timp să se vindece și nu-l putem grăbi, astfel încât nu o să fie o revenire rapidă.

Trebuie să se vindece înainte de a-l putea reintroduce pe Curtis la antrenamentele cu grupul, dar există lucruri pe care le poate face între timp pentru a-și menține forma. Nu putem da o dată precisă pentru întoarcerea lui, va trebui să așteptăm câteva săptămâni”, a declarat medicul ”cormoranilor”, conform L’Equipe.

17-11-2021
10:34

Pjanic exclus din echipa națională pentru indisciplină

Miralem Pjanic a fost exclus din echipa națională a Bosniei pentru indisciplină. Antrenorul, Ivaylo Petev, a luat această decizie din cauza atitudinii fotbalistului, care bea și fuma narghilea cu o seară înaintea meciului cu Finlanda.

Mijlocașul, care a jucat 66 de minute, a fost huiduit pentru prestația sa slabă. Înfrângerea din partida de sâmbătă, 1-3, a scos formația Bosniei din calculele calificării la baraj. Ieri, în ultimul meci al grupei, bosniacii au cedat din nou, 0-2, în fața Ucrainei.

Suspendarea ar putea să fie însă ridicată de către forul de specialitate pentru meciurile din campaniile viitoare. De altfel, între timp, pe site-ul federației știrea a fost deja ștearsă.

Sub contract cu Barcelona, Miralem Pjanic evoluează în Turcia, pentru Besiktas. În cazul în care nu va intra în calculele lui Xavi, președintele clubului turc, Ahmet Nur Cebi, și-ar dori să-l transfere definitiv.

17-11-2021
09:26

Federer speră să joace din nou tenis în vară

Legendarul tenismen elvețian Roger Federer a anunțat că nu va participa la primul turneu de Grand Slam al anului 2022, Australian Open, și sunt șanse mici să se refacă pentru Roland Garros și Wimbledon.

”Trebuie să am foarte multă răbdare şi să dau timp genunchiului să se vindece. Următoarele luni vor fi cruciale. Voi putea relua alergatul în ianuarie, iar antrenamentele pe teren în martie sau aprilie. Îmi estimez revenirea în competiții în vara lui 2022. Aș fi surprins să pot juca la Wimbledon”, a declarat Federer pentru publicația Le Matin.

Elvețianul a mărturisit că nu se gândește încă la retragere și visează să mai joace o finală de Grand Slam: ”Ambiția mea este să văd de ce sunt capabil pentru ultima dată. De asemenea, mi-aș dori să îmi pot lua rămas bun în felul meu și pe un teren de tenis.

De aceea dau totul în procesul de recuperare. Să fim clari, viața mea nu se va prăbuși dacă nu joc din nou o finală de Grand Slam. Dar ar fi visul suprem să mă întorc. Și, de fapt, încă mai cred în asta. Eu cred în astfel de miracole”.

17-11-2021
08:09

Gary Hoffman nu mai e dorit în fruntea Premier League

Președintele Premier League, Gary Hoffman, ar putea să-și piardă postul după doar un an și jumătate din cauza valului de furie generat de preluarea clubului Newcastle United de către prințul saudit Mohammed bin Salman.

Conform cotidianului The Sun, un conducător al unui club din prima ligă engleză ar fi ridicat luna trecută problema demiterii lui Hoffman și a echipei sale, ca urmare a scandalului preluării lui Newcastle de către fondul saudit.

Este pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, de la demiterea forțată a lui Peter Leaver în 1999, când cluburile din Premier League vorbesc deschis despre îndepărtarea celui care conduce destinele grupărilor din prima ligă engleză.

Hoffman, care mai este acuzat că nu a știut să gestioneze foarte bine perioada de pandemie, a încercat prin discuții cu toate cluburile să pună capăt acestei revolte, însă nu a avut prea mare succes. Grupările din Premier League au votat formarea unui comitet din 8 cluburi care să traseze noile reguli financiare și, practic, Hoffman a fost scos din procesul decizional.

Sursa citată menționează că este de așteptat ca Gary Hoffman, în vârstă de 61 de ani, să demisioneze din fruntea Premier League până la finalul acestei săptămâni.

17-11-2021
06:06

Muguruza și Kontaveit s-a calificat în finala Turneului Campioanelor

Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 6, și Anett Kontaveit din Estonia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, sunt cele două finaliste de la Turneului Campioanelor de la Guadalajara.

Muguruza a învins-o în semifinale pe compatrioata sa Paula Badosa, locul 10 WTA şi favorită 7, scor 6-3, 6-3, după mai puțin de o oră și jumătate. Kontaveit a trecut de Maria Sakkari din Grecia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, scor 6-1, 3-6, 6-3, după mai bine de două ore de joc.

Finala Turneului Campioanelor va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 03:30. Pentru a 5-a oară în ultimele 6 ediții ale finalei WTA, campioana nu va fi dintre primele patru favorite:

  • 2015: nr.5 Radwanska
  • 2016: nr.7 Cibulkova
  • 2017: nr.6 Wozniacki
  • 2018: nr.7 Svitolina
  • 2019: nr.1 Barty
17-11-2021
05:54

Soţul fostei atlete kenyene Agnes Tirop, inculpat pentru omor

Soţul lui Agnes Tirop, o sportivă din Kenya în vârstă de 25 de ani ucisă la jumătatea lunii octombrie, a fost acuzat de omor de către un tribunal din oraşul Eldoret, în vestul ţării.

Ibrahim Rotich, în vârstă de 40 de ani, cunoscut în mod obişnuit sub numele de Emmanuel, a negat acuzaţiile aduse împotriva lui, iar instanţa se va pronunţa pe 1 decembrie asupra unei cereri de eliberare pe cauţiune.

Agnes Tirop, dublă medaliată mondială la 10.000 m şi a 4-a la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 5.000 m, a fost găsită înjunghiată pe 13 octombrie la casa ei din oraşul Iten, un renumit centru de antrenament pentru alergătorii de fond. Potrivit rechizitoriului, Rotich ar fi ucis-o pe tânără cu o zi înainte de descoperirea cadavrului ei.

Daniil Medvedev, în semifinale la Turneul Campionilor

Tenismenul rus, Daniil Medvedev, deținătorul trofeului, s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor, după o victorie memorabilă în fața germanului Alexander Zverev, în etapa a 2-a a Grupei Roșii.

Medvedev s-a impus cu scorul de 6-3, 6-7 (3), 7-6 (6), după un meci care a durat două ore și 35 de minute. În celălalt meci al Grupei Roșii de la Torino, italianul Jannik Sinner, care l-a înlocuit pe compatriotul său Matteo Berrettini, a trecut de polonezul Hubert Hurkacz, scor 6-2, 6-2, după mai puțin de o oră și jumătate.

ADVERTISEMENT

În utima etapă, Medvedev îl va întâlni pe Sinner, iar Zverev se va confrunta cu Hurkacz.