Sport

Cupa Mondială din Qatar se anunță un eșec pentru fani: ”Sexul este exclus din meniu”

Mai sunt doar 5 luni până la startul Cupei Mondiale, dar turneul final ar putea reprezenta un mare eșec din prisma fanilor. Și asta din cauza restricțiilor severe aplicate în Qatar.
20.06.2022 | 14:12
Cupa Mondiala din Qatar se anunta un esec pentru fani Sexul este exclus din meniu
Mai sunt doar 5 luni până la startul Cupei Mondiale, dar turneul final ar putea reprezenta un mare eșec din prisma fanilor. Și asta din cauza restricțiilor severe aplicate în Qatar. Sursă foto: sportingnews.com
ADVERTISEMENT

Cel mai aşteptat eveniment al anului în fotbal se va disputa în premieră la începutul iernii, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, însă ducerea competiției în zona Golfului s-ar putea dovedi o alegere neinspirată.

Fanii, avertizați în privința regulilor stricte de la Cupa Mondială din Qatar

Cupa Mondială este pe lângă cea mai importantă competiție și un moment în care culturi și oameni diferiți se întâlnesc pentru a socializa, a se împrieteni și câteodată pentru a merge chiar mai departe. Însă, de această dană, fanii vor avea surprize neplăcute la sosirea în Qatar.

ADVERTISEMENT

Publicația britanică Daily Star îi anunță pe suporterii naționalei Angliei să-și ia adio de la posibilele aventuri sexuale de o noapte și de la petreceriloe stropite cu mult alcool, deoarece acestea sunt interzis pe teritoriul Qatarului.

Mai mult, îi avertizează pe cei ce se gândesc să încalce aceste interdicții că pedepsele sunt extrem mari. Astfel, fanii pot fi condamnați și la 7 ani de închisoare în cazul în care sunt prinși că fac sex. Singura excepție este pentru cei care sunt căsătoriți.

ADVERTISEMENT

Suporterii nu vor avea parte de petreceri și alcool

Suporterii, care deja se confruntă cu lipsa acută a camerelor de cazare, au mai fost atenționați și în privința faptului că homosexualitatea nu este permisă în Qatar și sunt interzise gesturile de afecțiune în public. Toate acestea duc la arestarea celor în cauză.

”Sexul este scos din meniu, doar dacă nu mergi în calitate de cuplu căsătorit. În mod clar vor fi reguli stricte împotriva aventurilor de o noapte la acest turneu. Practic, va exista o interdicție la sex la această ediție a Cupei Mondiale, pentru prima dată în istorie.

ADVERTISEMENT

Nu vor fi deloc petreceri, toți trebuie să fie atenți la acest lucru, asta dacă nu își doresc să se supună riscului de a ajunge în închisoare. Fanii trebuie să fie pregătiți”, a declarat o sursă din poliția britanică.

Manifestările de afecțiune, sancționate drastic

Nasser al-Khater, directorul executiv al Cupei Mondiale, a avertizat în privința acestor reguli și le-a cerut fanilor să înțeleagă cultura țării sale. ”Siguranța și securitatea fiecărui fan este de cea mai mare importanță pentru noi.

ADVERTISEMENT

Dar manifestările publice de afecțiune sunt descurajate, nu fac parte din cultura noastră. Asta este valabil pentru toată lumea. Qatarul este o țară conservatoare și manifestările publice de afecțiune sunt respinse, indiferent de orientarea sexuală”, a precizat oficialul qatarez.

Mai mult, secretarul general al Asociației de Fotbal din Qatar, Mansoor Al Ansari, a spus că are în vedere chiar interzicerea steagurilor curcubeu la Cupa Mondială: ”Vrei să-ți demonstrezi părerea despre LGBTQ+, apoi să o demonstrezi într-o societate în care îți este acceptată”.

ADVERTISEMENT