Pariuri sportive

VIDEO / România a participat la Cupa Mondială a HOMLEŞILOR. Ce performanţă MARE a realizat!

Week-end-ul care tocmai ce s-a încheiat a avut loc Cupa Mondială de fotbal a oamenilor fără adăpost. Homleşii din România au participat şi ei la competiţia organizată în Chile....
27.10.2014 | 18:06
VIDEO  Romania a participat la Cupa Mondiala a HOMLESILOR Ce performanta MARE a realizat
ADVERTISEMENT

Week-end-ul care tocmai ce s-a încheiat a avut loc Cupa Mondială de fotbal a oamenilor fără adăpost. Homleşii din România au participat şi ei la competiţia organizată în Chile. ”Tricolorii” au cîştigat trofeul ”Municipalităţii”, a 3-a distincţie, după Cupa Mondială propriu-zisă, cîştigată de Chile, şi Cupa ”Ejercito”, în care s-au impus oamenii fără adăpost din Mexic.România a cîştigat toate meciurile de la Cupa Mondială, învingînd Austria (3-1), Grecia (6-5), Hong Kong (7-4) şi Germania în finală (10-4).

foto

La competiţia organizată în Chile au avut drept de joc doar fotbaliştii care îndeplineau anumite criterii: 
* Să nu aibe locuinţă.
* Să fi avut de-a lungul vieţii probleme cu alcoolul sau cu drogurile. Au fost selecţionaţi doar cei care urmează tratament de specialitate în acest sens.
* Să-şi cîştige existenţa pe stradă, din vînzarea ziarelor sau ale altor produse.
* Să aibe minimum 16 ani şi să nu fi participat la ediţia precedentă a Cupei Mondiale

ADVERTISEMENT

Lotul României de la Cupa Mondială din Chile: Florentin Stoica, Ionescu Raul Costin, Jivan Florin-Iosif, Mastecanean Ionut, Stefan Octavian Pavel, Valceanu Ovidiu

romania

Cum li se schimbă viaţa oamenilor fără adăpost după ce participă la Cupa Mondială

Competiţia organizată în fiecare an are ca scop reabilitarea oamenilor fără adăpost prin fotbal. ”Am văzut că în timp ce erau preocupaţi cu fotbalul nu beau, nu se drogau”, spune selecţionerul naţionalei de homleşi al României, Mihai Roşuţ. De-a lungul timpului, unii participanţii la Cupa Mondială care aveau probleme cu drogurile şi cu alcoolul şi-au refăcut viaţa, s-au căsătorit, şi-au găsit locuri de muncă şi au cumpărat locuinţe, scăpînd astfel de eticheta de oameni ai străzii, „Mergeam la antrenamente şi am văzut un grup de copii ai străzii, în piaţă, cu pungile de aurolac în mînă, care jucau fotbal cu o minge spartă. M-a impresionat faptul că, chiar şi în timp ce trăgeau din punga aia, aveau o pasiune pentru fotbal, şi m-am gîndit să îi chem la o competiţie sportivă”, aşa a luat naştere echipa naţională de fotbal a homleşilor, spune Mihai Roşuţ, un asistent social devenind între timp şi antrenor al oamenilor străzii.

ADVERTISEMENT

Prezentarea Cupei Mondiale a homleşilor:

Meciul România – Austria 3-1:

Tags: