Incredibil! S-a întâmplat în Cupa Olandei. După o lună au repetat doar loviturile de departajare!

Sorin Dumitrescu    Claudia Mîţoi   
în Fotbal international
12/10/2017, 10:52
Incredibil! S-a întâmplat în Cupa Olandei. După o lună au repetat doar loviturile de departajare! GALERIE FOTO

Fotbalul olandez a oferit recent un moment rar întâlnit, dacă nu cumva unic pentru sportul rege. Si totul s-a întâmplat din cauza noii reguli experimentale de execuţie a loviturilor de departajare după aşa numitul sistem ABBA, adică execută o lovitură prima echipă, apoi două cea de -a doua şi tot aşa. Evenimentul s-a produs la o partidă dintre două echipe de amatori, FC Liise şi Hoeck, prima formaţie fiind cea care s-a impus de la punctul cu var.

Totul părea lămurit, iar FC Liise urma să joace în următorul tur în compania prim-divizionarei Heracles Almelo. Dacă din primul meci pentru calificare clubul a fost recompensat din partea federaţiei cu suma de 15.000 de euro, o partidă cu o grupare din prima ligă ar fi adus peste suta de mii de euro în conturi, o sumă bună pentru o echipă de amatori. Însă, stupoare. După 21 de zile de la meci cele două cluburi au fost informate că partida dintre ele se va rejuca!Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

În Cupa Olandei nu se aplică regula ABBA la lovituri de departajare

Motivul e unul incredibil. Arbitrul meciului a decis ca seriile de lovituri de departajare sî fie executate după modelul ABAA, deşi în fotbalul olandez s-a luat decizia de a nu se urma această regulă. Prin urmare, aflând că arbitrul a luat această decizie, federaţia a cerut, nici mai nici mai puţin decât rejucarea partidei! FC Liise a făcut recurs, considerând că îşi câştigase corect dreptul de a merge în faza următoare, dar în urma recursului decizia luată a fost şi mai bizară.

S-a decis ca jucătorii şi stafful de la Hoek să facă din nou cei 200 de kilometri numai pentru a se repeta executarea seriei de lovituri de departajare după sistemul tradiţional, prin alternanţă. Şi la reluare. Hoeck Demanet a fost echipa care s-a impus cu 6-5, luând locul formaţiei FC Liise, care astfel a părăsit competiţia, deşi se calificase până la rejucare. Un caz care a creat multă vâlvă în Olanda, din eroarea arbitrului ajungându-se practic la o inversare a rezultatului.

Cupa Olandei. Incredibil, meci repetat doar pentru penaltyuri (2)

Închide ×