Fotbal intern

Cupa României, blestem pentru FCSB. Statistică înfiorătoare înaintea Supercupei cu CFR Cluj

15.04.2021 | 11:01
Cupa Romaniei blestem pentru FCSB Statistica infioratoare inaintea Supercupei cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

FCSB este cea mai decorată echipă din țară și când vine vorba de Supercupa României. Roș-albaștrii au șase trofee, toate câștigate din postura de campioană. Formația pregătită în prezent de Toni Petrea nu a cucerit niciodată trofeul atunci când a fost deținătoarea Cupei.

Pe lângă cele șase Supercupe, FCSB își mai putea trece în palmares alte cinci trofee, dar roș-albaștrii au pierdut finalele, în trei dintre acestea intrând din postura de câștigători ai Cupei României, așa cum se întâmplă și în ediția din 2021.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FCSB se vor înfrunta pentru prima dată în istorie într-o finală de Supercupa României, meciul programat joi, 15 aprilie, de la ora 19:00, putând fi urmărit la Digi Sport 1, Telekom Sport 1, dar și live online pe site-ul FANATIK.

FCSB, fără victorie în Supercupă din postura de câștigătoare a Cupei României

1994, 1995, 1998, 2001, 2006 și 2013 sunt anii în care FCSB a cucerit Supercupa României. De fiecare dată când s-a întâmplat acest lucru, roș-albaștrii au abordat finala din postura de câștigătoare a titlului.

ADVERTISEMENT

Cu 24 de Cupe ale României în palmares, record absolut pentru o echipă de la noi din țară, FCSB a mai jucat în trei finale de Supercupă din ipostaza în care se află și înaintea meciului cu CFR Cluj.  Mai întâi, în 1999, Rapid s-a răzbunat pe roș-albaștri pentru finala de Cupă pierdută la lovitură de departajare și s-a impus fără drept de apel.

Apoi, în 2011, FCSB a fost victima Oțelului, în ciuda faptului că venea cu moral bun după finala câștigată în fața lui Dinamo, la Brașov, în timp ce în 2015, deși a făcut eventul, echipa pregătită la acea vreme de Mirel Rădoi a pierdut în fața ocupantei locului 2, ASA Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Supercupele pierdute de FCSB, atunci când a luat Cupa României

  • Rapid – FCSB 5-0 (7 octombrie 1999)
  • Oțelul Galați – FCSB 1-0 (17 iulie 2011)
  • FCSB – ASA Târgu Mureș (8 iulie 2015)

În celelalte două rânduri, FCSB a pierdut Supercupa atunci când era campioană a României. Acest lucru s-a întâmplat prima dată în 2005, după o finală cu Dinamo, încheiată cu scorul de 3-2 pentru marea rivală. Al doilea eșec din aceeași postură a fost suferit în 2014, cu Constantin Gâlcă pe bancă, în fața Astrei, care s-a impus la executarea loviturilor de departajare, scor 5-3, după 1-1 în 120 de minute.

ADVERTISEMENT

Permite FCSB ca istoria să se repete? Toni Petrea: „Obiectivul principal e campionatul”

La conferința de presă de dinaintea finalei de la Ploiești, antrenorul câștigătoarei Cupei României a făcut un anunț îngrijorător pentru fanii echipei sale. Deși liderul galeriei roș-albastre a transmis că nu vrea să vadă jucători menajați în partida cu CFR Cluj, așa cum s-a întâmplat în sfertul de Cupă, cu Dinamo, Toni Petrea a transmis că își dorește Supercupa, dar că obiectivul principal rămâne titlul din Liga 1.

„E un meci în urma căruia poți să câştigi un trofeu. Orice antrenor, orice jucător îşi doreşte să câştige trofee. Pentru noi este un obiectiv. Încercăm să ne ridicăm la nivelul jocului, la nivelul adversarului. Întâlnim o echipă foarte bună, care va veni ambiţionată după ultimul rezultat direct din campionat. Va fi un meci diferit pentru că se va decerna un trofeu, dar ambiţiile şi orgoliile sunt la fel de mari.

Ne dorim să repetăm jocul din martie şi să câştigăm trofeul. Nu ştiu dacă aş da o victorie în play-off pe una în Supercupă. Sunt competiţii diferite, e greu să facem comparaţii. Obiectivul principal e campionatul”, a declarat Toni Petrea.

  • 3-0 a fost ultimul rezultat dintre FCSB și CFR Cluj, înregistrat în etapa a 28-a din sezonul regulat
  • „Ilie Oană” este stadionul pe care a cucerit FCSB Cupa României, același pe care se joacă și Supercupa cu CFR Cluj

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,75 este cota pentru „CFR Cluj să ridice trofeul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT