Sport

Cupa României, tragerea la sorți pentru sferturile de finală. Universitatea Craiova joacă în deplasare cu CSO Filiași. Programul complet. Video

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Cupei României
08.11.2021 | 15:46
Cupa Romaniei tragerea la sorti  pentru sferturile de finala Universitatea Craiova joaca in deplasare cu CSO Filiasi Programul complet Video
Universitatea Craiova este cea mai titrată echipă dintre cele 8 sfertfinaliste ale Cupei României. FOTO: Paul Ursachi / Sportpictures
ADVERTISEMENT
08-11-2021
13:46

Tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României

La ora 16:00, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorți a sferturilor de finală din Cupa României, partide care se vor disputa într-o singură manșă în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

Cupa României, sferturi de finală

  • Politehnica Timișoara – FC Argeș
  • FC Buzău – FC Voluntari
  • Chindia – Sepsi
  • CSO Filiași – Universitatea Craiova

Suntem în săptămâna cea mai importantă pentru echipa naţională, care încearcă să se agaţe de orice şansă pentru a reveni la un turneu final de CM după ultima experienţă din 1998, dar treburile competiţiilor interne rămân şi ele în prim plan.

Sferturile de finală ale acestei ediţii se vor juca la sfârşit de noiembrie şi început de decembrie

Campionatul va reîncepe după ce sperăm că vom avea satisfacţia de a-i vedea pe „tricolori” terminând grupa J a preliminariilor pe locul 2 şi mergând la primul baraj, adică pe 16 noiembrie, cu prima etapă a returului sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Însă noutatea propusă de FRF este faptul că la sfârşitul acestei luni şi începutul lui decembrie se vor juca şi meciurile din sferturile de finală ale Cupei României, noutatea constând în faptul că sezonul trecut această fază a avut loc în luna martie a anului următor, fără această grabă ştiută numai de FRF.

Doar Universitatea Craiova, deţinătoarea trofeului, a rămas în competiţie dintre numele mari

Luni, 8 noiembrie, numele celor opt echipe rămase în cursa pentru trofeu, dar şi pentru calificarea în turul preliminar al Conference League, vor fi aşezate în urnă pentru tragerea la sorţi a paritdelor tur-retur.

ADVERTISEMENT

Este o ediţie deja cu caracter special, pentru că dintre echipele de top ale fotbalului nostru doar deţinătoarea trofeului, Universitatea Craiova, a rămas în cursă, alte nume importante părăsind competiţia în faze timpurii.

Două echipe din Liga 2 şi una din eşalonul trei au ajuns aici

CFR Cluj a fost eliminată chiar de Universitatea Craiova în meci direct, iar FCSB nu a putut juca partida de la Voluntari pentru că nu a avut 13 fotbalişti valizi, dintre care doi portari obligatoriu, şi conform Regulamentului, care în Cupă nu prevede amânarea unei partide, a pierdut cu 3-0 la masa verde.

ADVERTISEMENT

Sunt calificate în această fază cinci echipe din primul eşalon – Universitatea Craiova, Sepsi Sf. Gheorghe, FC Voluntari, FC Argeş şi Chindia Târgovişte, două echipe din Liga 2 – FC Buzău şi Politehnica Timişoara, şi marea revelaţie din Liga 3 – ACSO Filiaşi, care a eliminat pe UTA şi pe Hermannstadt.

Universitatea Craiova şi FC Voluntari au câştigat trofeul, Sepsi a jucat finala

Universitatea Craiova este clar cea mai titrată echipă aflată în competiţie, cu două trofee în ultimii ani. FC Voluntari are şi ea o performanţă de senzaţie, câştigarea o dată a trofeului, iar Sepsi a jucat şi a pierdut o finală în faţa FCSB.

ADVERTISEMENT

Oricare va fi tragerea la sorţi, este clar că echipele din eşaloanele inferioare vor da peste obstacole din prima ligă şi rămâne de văzut dacă vor mai fi în stare să producă senzaţie, aşa cum a făcut Filiaşi şi chiar Politehnica Timişoara, cu un sezon modest în Liga 2, dar care a administrat un sec 2-0 Rapidului, una dintre recordmanele de trofee în istoria Cupei României.

Oltenii sunt şi favoriţii caselor de pariuri

Pentru casele de pariuri, Universitatea Craiova este favorită să câştige a doua oară consecutiv trofeul, urmată de FC Argeş, Sepsi, FC Voluntari şi Chindia. Cum însă Cupa este pe bună dreptate supranumită competiţia surprizelor, şi acest lucru s-a adeverit şi în actualul sezon, orice rămâne deschis ca posibilitate.

Cupa este cea mai bună afacere pentru o echipă care îşi doreşte să joace în cupele europene, vorbind despre formaţiile puternice din prima divizie care vor să meargă în competiţia UEFA, pentru că obţii biletul după doar câteva meciuri faţă de camopionat unde trebuie să tragi pentru play-off şi apoi să ocupi un loc pe podium.

Echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României

  • Universitatea Craiova
  • Sepsi Sf. Gheorghe
  • FC Voluntari
  • FC Argeș
  • Chindia Târgoviște
  • FC Buzău (Liga 2)
  • Politehnica Timișoara (Liga 2)
  • CSO Filiași (Liga 3)
ADVERTISEMENT