Sport

Cupa României, optimi de finală. Minaur Baia Mare va disputa pe propriul teren meciul cu U Craiova

Marți, de la ora 15:30, a avut loc la sediul FRF tragerea la sorți a meciurilor din optimile de finală din Cupa României, ediția 2021/2022.
Cupa Romaniei optimi de finala Minaur Baia Mare va disputa pe propriul teren meciul cu U Craiova
Minaur Baia Mare va disputa meciul de Cupă cu U Craiova pe propriul teren. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
14-10-2021
14:35

Minaur Baia Mare va disputa pe teren propriu meciul cu U Craivoa

Deși inițial își dăduse acordul ca meciul cu Universitatea Craiova din optimile Cupei României să aibă loc pe arena „Ion Oblemenco”, Minaur a decis, în calitate de echipă organizatoare, ca acesta să se dispute chiar la Baia Mare. Prin urmare, Primăria se vede nevoită să plătească aproximativ 60.000 de euro pentru închirierea unei nocturne mobile.

Da, am convenit cu cei de la Baia Mare să jucăm meciul din optimi pe terenul nostru, dar Primăria Craiova nu și-a dat acceptul în cele din urmă, fiindcă gazonul de pe ”Ion Oblemenco” este proaspăt schimbat”, a declarat un oficial al „juveților”, potrivit sport.ro.

08-10-2021
14:02

S-a stabilit programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei României

S-a stabilit programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei României, care se vor disputa în perioada 26-28 octombrie după cum urmează:

Marți, 26 octombrie

  • ora 15.00 ACSO Filiași – AFC Hermannstadt
  • ora 18.00 Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște
  • ora 21.00 Dinamo – FC Argeș,

Miercuri, 27 octombrie

  • ora 18.00 Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova
  • ora 21.00 FC Voluntari – FCSB

Joi, 28 octombrie

  • ora 15.00 FC Buzău – Dunărea Călărași
  • ora 18.00 FC U Craiova 1948 – Sepsi OSK
  • ora 21.00 Politehnica Timișoara – Rapid

Toate partidele vor fi transmise în direct de posturile Digisport 1, Telekomsport și Look Sport.

05-10-2021
15:17

Primele reacții după tragerea la sorți. Jean Vlădoiu: ”Vrem să jucăm finala”

Meciul cap de afiș din 8-imle Cupei României este înfruntarea dintre FC Argeș și Dinamo. În actuala formă de organizare trupa din Trivale nu a jucat niciodată cu vreun trofeu pe masă, iar situația rea pe care o traversează Dinamo îi face pe piteșteni să viseze la o calificare în fazele superioare.

”Au fost mulți ani în care FC Argeș n-a reușit să treacă de primele tururi în Cupă, dar acum ne dorim să ajungem cât mai sus. Ne dorim să ajungem până în finală, dacă se poate. 

La ce lot avem, la ce jucători am adus în ultima perioadă, eu spun că Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi au de unde alege. Se pot face și două echipe valoric egale”, a declarat președintele Jean Vlădoiu, pentru GSP.ro.

Actuala echipă a fost înființată în 2013, dar până la momentul falimentului clubului original, gruparea care l-a dat fotbalului pe marele Gicu Dobrin și-a trecut în palmares două titluri de campioni.

05-10-2021
12:51

Când se joacă meciurile din optimile de finală ale Cupei României

Meciurile din optimile de finală ale Cupei României se vor disputa în perioada 26-28 octombrie, cu începere de la ora 15:30, cu excepția celor televizate, programul acestora urmând a fi comunicat ulterior de FRF.

Jocurile din optimile de finală ale Cupei României se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent

05-10-2021
12:20

S-au tras la sorți a optimilor Cupei României

Tragerea la sorți a optimilor Cupei României poate fi urmărită live pe YouTube FRF TV și Facebook FRF.

  • Dunărea Călărași – FC Buzău
  • Politehnica Timișoara – Rapid
  • ACSO Filiași – Hermannstadt
  • FCSB – FC Voluntari
  • FC U Craiova 1948 – Sepsi
  • Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova
  • FC Argeș – Dinamo
  • Gaz Metan Mediaș – Chindia
05-10-2021
09:02

Tragerea la sorți a optimilor Cupei României începe la 15:30

Astăzi, de la ora 15:30, este programată tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României. Ea va fi transmisă în direct pe conturile de Faceboob și YouTube ale FRF.

Cele 16 echipe calificate în această fază au fost împărțite în două urne, una de 11 și cealaltă de 5. Se vor împerechea mai întâi 5 formații din prima urnă cu cele din urna a doua, iar apoi cele 6 rămase în prima urnă vor juca între ele.

Astfel că, este foarte posibil, să asistăm din nou la dueluri-șoc de genul FCSB – Dinamo sau Universitatea Craiova – FC U Craiova, dar și la unele inedite între echipe din eșaloanele secunde, cum ar fi ACSO Filiaşi – Minaur Baia Mare.

Toate cele 16 echipe care au ajuns în această fază a competiției vor fi repartizate în două urne, iar tragerea la sorți se va efectua fără să se ia în calcul vreun statut de cap de serie. Componența celor două urne este următoarea:

Urna A

  • FCSB
  • Universitatea Craiova
  • FC Argeş
  • Chindia Târgovişte
  • ACSO Filiaşi (Liga 3)
  • Gaz Metan Mediaş
  • Dinamo
  • Minaur Baia Mare (Liga 3)
  • Dunărea Călăraşi (Liga 2)
  • Politehnica Timişoara (Liga 2),
  • FC U Craiova 1948
ADVERTISEMENT

Urna B

  • Sepsi Sfântu Gheorghe
  • FC Voluntari
  • Hermannstadt (Liga 2)
  • FC Rapi
  • FC Buzău (Liga 2)

Marea surpriză este, fără îndoială, echipa din Filiași, aflată pe locul 4 în Seria a 6-a, care în faza precedentă a competiției a eliminat UTA cu scorul de 1-0, după golul marcat de Vîlcică, în minutul 38.

Posibile dueluri FCSB – Dinamo sau Universitatea Craiova – FC U Craiova

Pentru meciurile din optimile de finală, se grupează echipe din urna A cu acelea din urna B (5 jocuri) şi, în continuare, cele 6 echipe rămase în urna A se grupează între ele (3 jocuri).

ADVERTISEMENT

Există, așadar, posibilitatea, să avem parte de meciuri cum ar fi ACSO Filiaşi – CS Minaur Baia Mare, Dunărea Călărași – Ripensia, FCSB – Dinamo sau Universitatea Craiova – FC U Craiova, acesta din urmă urmând a fi o reeditare a duelului de duminică seara.

Jocurile din această fază vor avea loc în ziua de 27 octombrie cu începere de la ora 15:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

ADVERTISEMENT

Partidele din optimile şi sferturi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în ediția precedentă de campionat.

Meciurile cu probleme din cauza testărilor pozitive pentru COVID-19 nu se pot reprograma

În cazul partidelor care urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

ADVERTISEMENT

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea şi programarea Cupei României”. Concret, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se joacă două reprize de prelungiri de câte 15 minute și, dacă egalitatea persistă, echipa care se califică se va decide după executarea loviturilor de departajare.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/2021, meciurile din Cupa României, indiferent de fază, care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Suspendarea se face în următoarea partidă, indiferent de competiția

Din acest sezon, au intrat în vigoare o serie de modificări, valabile în faza naţională a Cupei României, legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020.

Astfel, în partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.

Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.

În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi optimi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

ADVERTISEMENT