Sport

CSO Filiași – Universitatea Craiova se va juca pe ”Ion Oblemenco”. S-a stabilit data meciului din ”sferturile” Cupei României

CSO Filiași a obținut acordul autorităților locale din Craiova și va juca meciul de Cupă cu Universitatea pe stadionul ”Ion Oblemenco. Meciul se va disputa pe 2 decembrie.
17.11.2021 | 16:45
CSO Filiasi  Universitatea Craiova se va juca pe Ion Oblemenco Sa stabilit data meciului din sferturile Cupei Romaniei
stadion ion oblemenco
ADVERTISEMENT

Oficialii grupării din liga a treia CSO Filiași au motive de bucurie. Visul de a juca pe stadionul emblemă al Olteniei, ”Ion Oblemenco” li s-a împlinit.

Autoritățile locale au aprobat cererea echipei care este surpriza plăcută a actualei ediții a Cupei României astfel că, meciul cu Universitatea Craiova se va juca pe stadionul bijuterie din Bănie.

ADVERTISEMENT

Au primit ce și-au dorit

Oficialii micuței echipe din eșalonul terț au anunțat încă după meciul din optimi, când au eliminat-o pe FC Hermannstadt la lovituri de departajare, că speră să joace pe stadionul ”Ion Oblemenco” în sferturile competiției.

Au reiterat speranța că vor găsi înțelegere din partea autorităților locale din Craiova și după tragerea la sorți când au aflat că adversară le va fi chiar Universitatea.

ADVERTISEMENT

”Ne dorim să jucăm pe stadionul Ion Oblemenco, ar trebui să fie o sărbătoare și bucurie pentru tot județul, deoarece nu îmi aduc aminte că două echipe din Dolj să fi jucat într-o fază superioară a competiției.

Știu că este o chirie mare, iar noi din păcate nu avem posibilități materiale să putem achita o astfel de sumă”, spunea antrenorul echipei din Liga 3, Victor Naicu, după tragerea la sorți a sferturilor de finală a Cupei.

ADVERTISEMENT

Deși CSO Filiași este echipa gazdă, oficialii grupării au acceptat să joace pe arena din Craiova, casa Universității și a celor de la FC U Craiova.

Președintele CSO Filiași, Florin Spânu, bucuros și nu prea că joacă la Craiova

Florin Spânu, președintele formației din eșalonul al treilea, a declarat pentru FANATIK că a făcut demersurile pentru a juca meciul cu Universitatea Craiova pe stadionul ”Ion Oblemenco” pentru a-i motiva suplimentar pe jucătorii din echipa sa.

ADVERTISEMENT

Altfel, închirierea stadionului va afecta serios bugetul clubului din Filiași. În plus, Spânu spune că nu a primit, deocamdată, oferta finală de preț din partea autorităților locale, dar că oricât de mare ar fi efortul financiar îl vor face.

”Avem doar un acord de principiu, de sumă nu am discutat, dar vom rezolva, vom plăti ca și celelalte echipe care folosesc stadionul. Noi am realizat această performanță atât pentru Filiași cât și pentru județul Dolj.

Suntem foarte fericiți pentru ceea ce am realizat cu această echipă într-un oraș atât de mic. Avem o comunitate care îndrăgește sportul și fotbalul. Îmi pare nespus de rău că nu putem juca acasă pentru că nu avem nocturnă.

60.000 de euro ne-ar fi costat să închiriem o instalație de nocturnă mobilă, sumă care e peste 50% din bugetul nostru. Am luat legătura și cu cei de la Hunedoara și de la Baia Mare, dar implică foarte multă muncă, durează o săptămână până se montează, e nevoie de generatoare speciale, și atunci e mai convenabil să jucăm la Craiova”, a spus Florin Spânu pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT