Video. Barca, măcel în Cupă sub ochii lui Coutinho. Messi, one man show

Sergiu Preda, Sorin Dumitrescu
in Fotbal international
12/01/2018, 08:19
Video. Barca, măcel în Cupă sub ochii lui Coutinho. Messi, one man show GALERIE FOTO

După ce reuşise în campionat să devină prima echipă care pleacă neînvinsă de pe Nou Camp, Celta Vigo spera să să repete şi în returul optimilor de finală ale Cupei Spaniei buna evoluţie de la acel 2-2. Cum în tur, la Vigo, a fost tot egalitate, 1-1, galicienii se gândeau că poate catalanii nu sunt interesaţi de Cupă şi vor putea profita. Însă suporterii barcelonezi veniţi la meci au fost răsplătiţi cu un show de zile mari al favoriţilor, care au transformat Celta în sparring-partner, culcând-o la podea cu un zdrobitor 5-0.

Sub privirile noii achiziţii, brazilianul Philippe Coutinho, cel mai scump transfer din istoria grupării catalane, Leo Messi a oferit o nouă prestaţie magică. Mai întîi şi-a trecut în cont o dublă, după care, pentru a răspunde fundaşului Jordi Alba pentru pasa de gol primit, i-a oferit acestuia assistul de 3-0. De la festin nu putea lipsi Luis Suarez, care a înţepat al patrulea gol şi a trecut cu foarte puţin de golul meciului, un balon trimis de la 45 de metri extrem de aproape de ţintă. Festivalul catalan l-a încheiat croatul Ivan Rakitic, după o lovitură de colţ.

Ianuarie, lună bogată în meciuri din Cupa Spaniei

Devine astfel evident că Barcelona, deţinătoarea trofeului, nu va trata Cupa Spaniei cu dezinteres şi va dori să atace seria reuşită în 2017 de rivala Real Madrid, care a câştigat cinci trofee interne şi internaţionale, mai puţin Cupa, cea mai grea misiune având-o în Champions League, pentru că, la ora actuală, aşa cum se prezintă lucrurile în competiţiie autohtone Cristiano Ronaldo şi colegii săi nu prea pot să stea în faţa lui Messi şi compania, care, exceptând meciurile europene, va mai avea de acum înainte un star în plus, în persoana lui Coutihno.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cu reuşitele din acest meci Leo Messi a intrat în top 10 marcatori în istoria Cupei Spaniei, având 46 de goluri. Lider greu de ajuns rămâne Zarra de la Athletic Bilbao, cu 81 de reuşite în a doua competiţie internă majoră. Cupa Spaniei e cea mai grăbită competiţie, pentru că deja săptămâna viitoare şi cea care va urma se vor disputa sferturile de finală, iar până la jumătatea lui februarie vor avea loc şi semifinalele.