Fotbal international

Cuplul Man – Mihăilă, la fel ca perechea Hagi – Răducioiu. Descoperirea fantastică a italienilor. Video

14.03.2021 | 17:52
Cuplul Man  Mihaila la fel ca perechea Hagi  Raducioiu Descoperirea fantastica a italienilor Video
ADVERTISEMENT

Dennis Man și Valentin Mihăilă au combinat pentru golul Parma a deschis scorul în meciul disputat contra celor de la AS Roma. În urmă cu aproape 29 de ani, Hagi și Răducioiu făceau o fază asemănătăare.

Parma aleargă disperată după salvarea de la retrogradare, iar cele trei puncte din partida cu Roma s-ar putea dovedi a fi providențiale pentru finalul sezonului. Românii trupei de pe Ennio Tardini au contribuit din plin la această reușită.

ADVERTISEMENT

După 29 de ani de la ultima combinație 100% românească din Serie A, fotbaliștii transferați de trupa gialoblu au oferit un moment de virtuozitate împotriva uneia dintre cele mai bune echipe ale Italiei.

Cuplul Man – Mihăilă, la fel ca perechea Hagi – Răducioiu. Combinație românească, după 29 de ani

Valentin Mihăilă a ajuns la Parma în toamna lui 2020, iar italienii au plătit peste 7 milioane de euro către Universitatea Craiova. FANATIK anunța în exclusivitate transferul care devenea cea mai importantă mutare, din punct de vedere financiar, din istoria clubului oltean. Adaptarea nu a fost deloc ușoară pentru tânărul fotbalist român.

ADVERTISEMENT

Însă o mână de ajutor i-a fost oferită de italieni la începutul acestui an, atunci când Parma l-a adus și pe Dennis Man, golgheterul Ligii 1 la acea vreme. Tot FANATIK prezenta în exclusivitate toate detaliile mutării, detalii oferite de impresarul Giovani Becali, cel care a intermediat mutarea.

După ce și Man a început cu trac experiența din Italia, cei doi și-au dat în cele din urmă drumul la joc, iar Mihăilă a marcat în două etape consecutive. Contra Fiorentinei, a înscris după o fază plecată de la Dennis Man, iar contra celor de la AS Roma a marcat chiar din pasa fostului vârf de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul italian Giuseppe Pastore a săpat în analele statisticilor fotbalului italian și a descoperit că o combinație 100% românească pentru un gol marcat în Serie A nu mai fusese întâlnită din 1992! În data de 6 decembrie a acelui an, Gică Hagi îi pasa decisiv lui Florin Răducioiu, care marca pentru Brescia împotriva celor de la Genoa.

De la Brescia Romena, la Parma Romena

În sezonul 1992-1993, pentru Brescia jucau nu mai puțin de patru români. Ioan Ovidiu Sabău, Dorin Mateuț, Florin Răducioiu și Gică Hagi erau antrenați de Mircea Lucescu și făceau spectacol pe arena Mario Rigamonti. Echipa construită de Il Luce rămânea în amintirea fanilor Bresciei, dar și în istoria Serie A.

ADVERTISEMENT

După aproape 30 de ani, cei doi români de la Parma reușesc să ducă mai departe moștenirea celor care au fost și printre cei mai buni internaționali „tricolori” din istorie. Pentru Man și Mihăilă, însă, totul va depinde de măsura în care vor reuși să contribuie la scăparea formației lor de la retrogradare.

ADVERTISEMENT