Life

Curățenia de vară cu bicarbonat de sodiu. Ingredientul minune, ieftin, care îți lasă casa lună

13.05.2021 | 20:20
Curatenia de vara cu bicarbonat de sodiu Ingredientul minune ieftin care iti lasa casa luna
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu se dovedește un praf minune când vine vorba de curățenia din casă. Nu are deloc un preț ridicat și este perfect pentru a curăța diferite suprafețe din locuință fie că e vorba de baie, bucătărie, fie că e vorba de camera de zi. 

Dereticarea casei la începutul verii este un moment important pentru fiecare gospodină, de aceea FANATIK îți recomandă să încerci bicarbonatul de sodiu care poate înlocui cu mare succes toate produsele toxice pe care le găsești în magazine.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient minune este foarte ieftin și îți va lăsa casa lună în numai câteva minute. Tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă imediat pentru că trucurile care țin de curățenia de vară nu sunt deloc puține. Chiar ai de unde alege!

Cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu în casă. Trucuri pentru curățenia de vară

  1. Bicarbonatul de sodiu este perfect pentru a elimina mirosurile din caserolele din plastic, precum și urmele lăsate de detergentul de vase. Tot ce trebuie să faci este să umezești un burete cu acest praf minune și să ștergi caserolele sau acestea se pot lăsa într-o soluție obținută din doi litri de apă și patru linguri din acest produs.
  2. Tot la capitolul bucătărie, acest praf magic este ideal pentru că absoarbe mirosurile puternice din frigider. Pune o farfurie cu bicarbonat în interior. Acesta trebuie schimbat la un interval de maxim o lună.
  3. Bicarbonatul de sodiu curăță toate suprafețele din bucătărie, inclusiv petele de grăsime și murdărie de pe aragaz, gresie sau faianță. Sfat: nu folosi niciodată acest produs când vine vorba de plite ceramice sau blaturi din inox pentru că se zgârie.
  4. Totodată, praful minune scoate grăsimile de pe oale, tigăi sau tăvi. Vasele se pun în apă fierbinte și apoi se freacă cu un burete care are bicarbonat de sodiu, dar și detergent de vase pentru o curățare mai profundă.
  5. Mucegaiul din baie poate fi eliminat rapid. Gresia, faianța, cada și chiuveta se curăță cu un burete umed și bicarbonat de sodiu, apoi se clătesc foarte bine pentru a obține suprafețe strălucitoare. Depunerile de calcar sunt eliminate și ele.
  6. Suprafețele textile din sufragerie sau dormitor, cum ar fi fotoliile și saltelele pot fi împrospătate dacă se presară pe ele bicarbonat. Se lasă să acționeze circa 15 minute, apoi se aspiră.
  7. Bicarbonatul este perfect atunci când la mijloc sunt jucării. Înlocuiește substanțele periculoase cu acest praf minune cu ajutorul unei cârpe care conține apă și bicarbonat. Se șterg bine jucăriile.
  8. Tot la capitolul jucării, dar din pluș, bicarbonatul face minuni. Acesta scoate tot praful din jucăriile celor mici dacă sunt puse într-un sac mare cu o cană din acest praf. Se scutură bine totul, se scot și se aspiră.
  9. Urmele de pe pereți pot fi îndepărtate extrem de ușor dacă este folosită vopseaua lavabilă. O cârpă albă și curată, cu puțin bicarbonat, va scoate toată murdăria, dar și petele de creion, pix sau cariocă.
  10. Rufele albe, dar și cele colorate se vor curăța mai bine dacă în mașina de spălat există și o ceașcă de bicarbonat de sodiu. El va echilibra nivelul pH-ului.
  11. Dacă ai probleme cu țevile înfundate sau cu mirosurile neplăcute de pe instalație, atunci tot bicarbonatul îți sare în ajutor. Trebuie doar să torni acest produs în chiuvetă sau în scurgeri împreună cu o jumătate de cană de oțet. După cinci minute se lasă să curgă apa caldă.
  12. Bicarbonatul este de un real ajutor și în domeniul bijuteriilor. Amestecă trei părți din acest praf cu o parte de apă și lustruiește tot ce este din argint. Ele își vor recăpăta strălucirea imediat ce sunt clătite și șterse cu o cârpă uscată.
ADVERTISEMENT
Tags: