Sport

Curățenie de vară la Bayern Munchen! Bavarezii au pus șapte „nume grele” pe lista de transferuri

Bayern Munchen a pus șapte „nume grele” pe lista de vânzări. Noii șefi ai campioanei Germaniei au început curățenia de vară.
07.06.2023 | 16:35
Curatenie de vara la Bayern Munchen Bavarezii au pus sapte nume grele pe lista de transferuri
Bayern Munchen a pus 7 jucători pe lista de transferuri. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a câștigat dramatic un nou titlu în Bundesliga. Formația pregătită de Thomas Tuchel a câștigat cu 2-1 în ultima etapă cu FC Koln și a profitat de pasul greșit făcut de Borussia Dortmund, scor 2-2 cu Mainz. La scurt timp după câștigarea campionatului președintele Oliver Kahn și directorul sportiv Hasan Salihamidzic au fost demiși.

Curățenie de vară la Bayern Munchen! Șapte jucători, pe lista de transferuri

Odată cu venirea lui Jan-Christian Dreesen în poziția de președinte, Bayern Munchen a început curățenia de vară. Sadio Mane, Serge Gnabry, Leroy Sane, Bouna Sarr, Marcel Sabitzer, Alexander Nubel, Benjamin Pavard sunt numele jucătorilor puși de „bavarezi” pe lista de transferuri, potrivit Bild.

ADVERTISEMENT

Cotidianul german notează că ședințele s-au înmulțit în ultima vreme la Bayern Munchen pentru pregătirea sezonului următor. Sadio Mane, adus de Bayern Munchen de la Liverpool în vara trecută, nu a fost în primă fază de acord să părăsească trupa de pe Allianz Arena.

În urma conflictului cu Leroy Sane, atacantul senegalez și-a schimbat părerea și ar putea pleca de la Bayern Munchen după numai un sezon. De cealaltă parte, Benjamin Pavad, campion mondial cu Franța în 2018, a refuzat să își prelungească înțelegerea care expiră în 2024. „Bavarezii” vor să obțină în schimbul fundașului suma de 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Leon Goretzka și Lucas Hernandez, numele surpriză de pe lista de transferuri a lui Bayern Munchen

Bouna Sarr, Marcel Sabitzer și Alexander Nubel nu au impresionat în tricoul lui Bayern Munchen, iar șefii clubului „bavarez” i-au expus pe lista de vânzări. Mijlocașul austriac a fost împrumutat în a doua parte a sezonului încheiat recent la Manchester United, în timp ce portarul german a jucat la Monaco.

Soarta lui Leon Goretzka și Lucas Hernandez se află, deocamdată, sub semnul întrebării. Lucas Hernandez a fost la un pas să semneze prelungirea contractului cu Bayern Munchen, însă pe fir a intrat PSG, care i-a propus mai mulți bani și o perioadă de contract valabilă pe cinci ani.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Leon Goretzka, care a avut evoluții modeste, nu se mai află în planurile lui Thomas Tuchel pentru echipa de start, dacă transferul lui Declan Rice de la West Ham va fi oficializat. „Bavarezii” îl au deja ca principală variantă pe Konrad Laimer de la RB Leipzig pentru postul de mijlocaș defensiv.

Dusan Vlahovic și Raphael Guerreiro plusează la capitolul sosiri

Pe lângă Declan Rice, Thomas Tuchel speră ca Bayern Munchen să-i transfere pe Dusan Vlahovic și Raphael Guerreiro. Fundașul celor de la Borussia Dortmund nu a vrut să-și prelungească înțelegerea și ar putea ajunge în tabăra rivalei.

ADVERTISEMENT

„Nu avem nicio problemă să plătim 100 de milioane de euro pentru achiziționarea unui jucător. Important este să ajungem la concluzia că acela și merită atâția bani”, a declarat președintele Herbert Hainer.

ADVERTISEMENT