Life

Curățenie generală cu bicarbonat de sodiu. Trucuri pentru baie, bucătărie și holul casei tale

Dacă vrei să faci curățenie generală, ai nevoie de bicarbonat de sodiu, asta dacă ai de gând să economisești banii dați pe soluțiile speciale.
09.06.2021 | 15:10
Curatenie generala cu bicarbonat de sodiu Trucuri pentru baie bucatarie si holul casei tale
Trucuri de curățenie cu bicarbonat de sodiu. Foto: onegoodthingbyjillee.com
ADVERTISEMENT

Îți spunem cum să faci curățenie generală cu bicarbonat de sodiu. Există o serie de trucuri de care e bine să ții cont înainte de a te apuca de curățarea băii, bucătăriei sau holului casei tale.

Bicarbonatul de sodiu are o serie de întrebuințări, nu doar în gastronomie. Este cel mai ieftin produs cu care poți să faci curățenie prin casă.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient folosit la multe rețete culinare este ideal pentru curățarea băii. Îți trebuie doar o linguriță de bicarbonat, un burete curat și apă călduță.

Curățenie cu bicarbonat de sodiu. Cum utilizezi bicarbonatul în baie și bucătărie

Pentru a scăpa de germenii strânși pe faianță și capacul de toaletă, ai nevoie de o linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu două lingurițe de oțet de mere prevăzut cu un pulverizator.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul dezinfectează în profunzime toaleta și plăcile de gresie și faianță. Ingredientul poate fi utilizat și în curățarea mașinii de spălat pentru a preveni depunerea calcarului.

Pune două-trei linguri de bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat atumci când băgați prosoapele, dar și în sertărașele create special pentru detergenți.

ADVERTISEMENT

Cu soluția de bicarbonat și oțet de mere puteți să curățați bine și rafturile frigiderului sau cuptorul cu microunde. Această soluție ieftină, la îndemâna tuturor, este la fel de eficientă ca în cazul curățării toaletei.

Ingredientul, eficient în îndepărtarea urmelor de grăsime și ulei de pe aragaz

În bucătărie, bicarbonatul poate fi folosit în mai multe moduri. Pentru a scăpa de grăsimea de pe aragaz, de resturile de ulei sau alte alimente lipite în jurul ochiului, ai nevoie de zeama de la o lămâie amestecată cu 2 lingurițe de bicarbonat.

ADVERTISEMENT

Freacă bine cu o cârpă aragazul după ce lași soluția să acționeze timp de aproximativ 5 minute și vei vedea cum ceea ce pentru tine reprezenta cândva o corvoadă devine floare la ureche.

Și pardoseala poate fi curățată cu ajutorul bicarbonatului. Folosiți două cești de bicarbonat la o găleată cu apă caldă. Dați cu mopul după ce ați amestecat bine ingredientul în apă ca și cum faceți curățenie în mod uzual.

Bicarbonatul este eficient și în curățarea ustensilelor folosite în bucătărie și a tacâmurilor. Acestea sunt doar câteva din trucurile de care e bine să ții cont înainte să te apuci de curățenia generală. Trucuri care implică niște costuri extrem de mici.

 

 

ADVERTISEMENT